En bil utanför Campings församling visar upp det förra undergångsdatumet. Den 21 maj hände - absolut ingenting.
1 av 2
En bil utanför Campings församling visar upp det förra undergångsdatumet. Den 21 maj hände - absolut ingenting. - Foto: Marcio Jose Sanchez / AP
Harold Camping, 90, spår nu att jorden går under på fredagen.
2 av 2
Harold Camping, 90, spår nu att jorden går under på fredagen. - Foto: Marcio Jose Sanchez / AP

Nu förutspår han jordens undergång - igen

Harold Camping har lagts in på ålderdomshem - men det hindrar honom inte från att fortsätta förutspå att jorden ska gå under. Det senaste budet är att den gör det under fredagen.


SAN FRANSISCO. Den 90-årige amerikanske radiopastorn Harold Camping blev världskänd när han förutspådde jordens undergång till att ske i maj i år. Att så inte blev fallet var givetvis ett stort nederlag för Camping, men han har inte gett upp.

Nu har han nämligen, från ålderdomshemmet, kommit med nya besked. Jorden kommer att gå under den 21 oktober, alltså under fredagen, uppger San Fransisco Chronicle.

– Jag tror att vi är väldigt nära slutet. 21 oktober ser i nuläget ut att vara slutet på allt, sa Camping i sitt radioprogram.

Bara ett par veckor efter att hans maj-förutseelse inte slagit in drabbades Camping av en stroke som gjort att han först nu kunnat återvända till etern efter flera månader på sjukhus.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!