Torsdag 9 Dec
Stockholm

Mördaren skrev "GUD" med blod i offrets trapphus

1 av 2
2 av 2

Norge skakas av ett makabert mord på en 20-årig man i centrala Oslo i natt. I offrets trappuppgång stod det skrivet "GUD" i blod.– Det var blod överallt, säger Jon Rune Lande på Oslopolisen till Dagbladet.no.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Efter klockan två i natt fick polisen in ett larm om ett knivmord i centrala Oslo. Vittnen hade sett mängder med blod i en trappuppgång och ringt polisen.


– Det var blod överallt. I trappuppgången, i lägenheten och utanför lägenheten, säger Jan Rune Lande vid Oslopolisen till Dabladet.no.

Vittnen berättar för Dagbladet att någon skrivit "GUD" i offrets trappuppgång och gjort ett upp och nedvänt kors.

– Vi hörde skrik. Det varade en kort stund, sedan blev det tyst, säger en granne till Dagbladet.

Polisen är förtegen om händelsen och det är ännu oklart vad mordmotivet är. En person har dock gripits misstänkt för mordet.

– Han var lättare skadad och sa att han hade skadat två andra personer, säger Hanne-Kristin Rhode på Oslopolisen på en presskonferens på söndagseftermiddagen.

Förutom offret och den misstänkte mördaren ska ytterligare två män i 20-årsåldern ha befunnit sig på platsen. En av dem blev allvarligt skadad men kunde själv uppsöka vård.

– Han är svårt skadad, men tillståndet är stabilt, säger Jon Rune Lande.

Den andre är intagen till förhör. Ingen av männen är känd av polisen sedan tidigare. Under natten arbetade polisens tekniker med att undersöka brottsplatsen grundligt. Fallet har högsta prioritet för Oslopolisen.
Det är det femte mordet i Oslo på bara en månad.

Kommentera
Kopiera länk
Dela