1 av 2
- Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
2 av 2
- Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX

Mördaren skrev "GUD" med blod i offrets trapphus

Norge skakas av ett makabert mord på en 20-årig man i centrala Oslo i natt. I offrets trappuppgång stod det skrivet "GUD" i blod.– Det var blod överallt, säger Jon Rune Lande på Oslopolisen till Dagbladet.no.


Efter klockan två i natt fick polisen in ett larm om ett knivmord i centrala Oslo. Vittnen hade sett mängder med blod i en trappuppgång och ringt polisen.


– Det var blod överallt. I trappuppgången, i lägenheten och utanför lägenheten, säger Jan Rune Lande vid Oslopolisen till Dabladet.no.

Vittnen berättar för Dagbladet att någon skrivit "GUD" i offrets trappuppgång och gjort ett upp och nedvänt kors.

– Vi hörde skrik. Det varade en kort stund, sedan blev det tyst, säger en granne till Dagbladet.

Polisen är förtegen om händelsen och det är ännu oklart vad mordmotivet är. En person har dock gripits misstänkt för mordet.

– Han var lättare skadad och sa att han hade skadat två andra personer, säger Hanne-Kristin Rhode på Oslopolisen på en presskonferens på söndagseftermiddagen.

Förutom offret och den misstänkte mördaren ska ytterligare två män i 20-årsåldern ha befunnit sig på platsen. En av dem blev allvarligt skadad men kunde själv uppsöka vård.

– Han är svårt skadad, men tillståndet är stabilt, säger Jon Rune Lande.

Den andre är intagen till förhör. Ingen av männen är känd av polisen sedan tidigare. Under natten arbetade polisens tekniker med att undersöka brottsplatsen grundligt. Fallet har högsta prioritet för Oslopolisen.
Det är det femte mordet i Oslo på bara en månad.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tummar på kraven för att klara Natoinsatsen

KD vill att fler EU-länder satsar på kärnkraft

Kristdemokraterna vill se mer kärnkraft i Europa. En fråga som partiet planerar att driva i EU-valet, enligt ett pressmeddelande.

Kvinna dömdes för mord – frias i hovrätten

Den kvinna som dömdes i tingsrätten för mordet på en annan kvinna frias nu helt i hovrätten, rapporterar Göteborgs-Posten.

S: Bevaka unga kriminella dygnet runt

1 timme sedan
Socialdemokraterna vill satsa 700 miljoner kronor på att punktmarkera ungdomar på väg in i grov kriminalitet.

Örnsköldsvik: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Trafikolycka på Terminalvägen i Svartby.", skriver polisen på sin hemsida.

Trump om Ukraina: Sätt fart, Europa

1 timme sedan
Varför ger Europa inte mer pengar till Ukraina, frågar USA:s expresident Donald Trump, och Republikanerna sannolika presidentkandidat i höstens val, på sin sociala medieplattform Truth.