Brittiska försvarsdepartementet tror att USA kan komma att bestämma att tidigarelägga planerna på en missilattack mot några viktiga iranska inrättningar.
1 av 3
Brittiska försvarsdepartementet tror att USA kan komma att bestämma att tidigarelägga planerna på en missilattack mot några viktiga iranska inrättningar. - Foto: Fredrik Persson / SCANPIX
Iran tros ligga bakom beställningsmordet på saudiske ambassadören Adel al-Jubeir.
2 av 3
Iran tros ligga bakom beställningsmordet på saudiske ambassadören Adel al-Jubeir. - Foto: Susan Walsh / SCANPIX
Storbritannien kommer att stödja USA vid en eventuell militär attack mot Iran.
3 av 3
Storbritannien kommer att stödja USA vid en eventuell militär attack mot Iran. - Foto: Jonathan Sunderman / SCANPIX

Storbritannien utesluter inte en attack mot Iran

Brittisk militär kommer att stötta USA vid en eventuell invasion mot Iran, som de anser fått en ny ökad aggressivitet.


Brittiska befattningshavare överväger att backa upp en möjlig amerikansk aktion mot Iran. Om Washington pressar på så kommer de att söka, och motta brittisk militärhjälp, oavsett uppdrag.

Försvarsdepartementet tror att USA kan komma att bestämma att tidigarelägga planerna på en missilattack mot några viktiga iranska inrättningar, skriver The Guardian.

Brittisk militär planerar att främst attackera från luften, genom att använda robotmissiler som kan avfyras på 1 287 kilometers avstånd. Det finns inga planer på en markinvasion, med undantag från "mindre specialstyrkor."

"Nödvändigt att planeringen tas till nästa nivå"

Brittiska experter tror att Iran än en gång kommer att bli fokus för diplomatiska bekymmer efter revolutionen i Libyen.

En källa, som har insyn i brittiska militärplaner, säger till The Guardian, att inom de nästkommande 12 månaderna så kan Iran ha gömt allt material som behövs för deras kärnvapenprogram. Samma källa anser att det är nödvändigt att Storbritanniens planering tas till en ny nivå.

Det är redan känt att Iran, som konsekvent uttryckt sitt intresse i att endast utveckla ett kärnkraftsprogram, redan har nog med uran till uppemot fyra kärnvapen.

Iran misstänks ligga bakom beställningsmord

Brittiska officerare erkänner att de blivit förvirrade av, vad de anser vara, Irans nya aggressivitet. De hävdar att landet visat på övertygande bevis att de låg bakom mordet på en saudiarabisk diplomat i Karachi i maj. Samma sak med terroristplanen med ett beställningsmord på den saudiske ambassadören Adel al-Jubeir i Washington, som uppdagades förra månaden.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!