Drogkartell ger vika för Anonymous hot

Den mexikanska drogkartellen Zetas tvingas backa och friger en Anonymousmedlem efter hot från hackarkollektivet om att röja kartellens medlemmars identiteter.


Varken polis eller militär lyckas stoppa de mexikanska drogkartellernas framfart i landet. Men nu backar drogkartellen Zetas efter att ha blivit hotade av hackare.

Det var i förra veckan som en Anonymousmedlem tillfångatogs av drogkartellen Zetas i staden Veracruz. Strax efter tillfångatagandet släppte Anonymous en video där de krävde att Zetas skulle släppa mannen fri före den 5 november. Om drogkartellen inte lydde hotade Anonymous med att röja deras identiteter och publicera information om personer – journalister, poliser och andra myndighetspersoner – som samarbetar eller stödjer drogkartellen.

Nu, den 5 november, uppges Zetas ha gett vika för hackarnas krav. Latinamerikanska Anonymousmedlemmar skriver på en av nätverkets bloggar att den kidnappade mannen har släppts fri.

"Han är visserligen blåslagen, men han lever och har hälsan", skriver de i blogginlägget.

Zetas ska dock ha släppt mannen på flera villkor. Om Anonymous ändå släpper information om kartellen kommer de att se till att "den tidigare kidnappade mannens familj får lida, och för varje namn som Anonymous publicerar kommer Zetas att döda tio personer", stod det på en lapp som den frisläppte medlemmen fick med sig av Zetas.

Anonynomous är ett globalt löst sammansätt nätverk av hackare. De har tidigare hackat flera myndigheter och kommersiella storföretag.

/
/
/
Hot
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!