- Foto: Luke MacGregor/AP/Scanpix

Islamistorganisation förbjuds i England

På torsdagen meddelade Englands inrikesminister Theresa May att den homofobiska och antisemitiska islamistorganisationen Muslims Against Crusades förbjuds i landet.


Förbudet av den kontroversiella gruppen Muslims Against Crusades trädde i kraft under fredagen och gör gällande att det är olagligt att vara medlem i organisationen samt att arrangera sammankomster till stöd för gruppen. Det är även förbjudet att använda symboler som förknippas med organisationen.

Muslims Against Crusades har väckt uppmärksamhet i England ett flertal gånger. Bland annat för att ha hotat det engelska parlamentet på sin hemsida. I ett uttalande uppmanade de politikerna att minnas vad som hände den förre Labourministern, Stephen Timms, som knivhöggs efter att han röstat för Englands deltagande i Irakkriget.

Organisationen har även häcklat den konservativa parlamentsledamoten Mike Freer. När Freer skulle föreläsa i en moské i London i oktober möttes han av supportrar till Muslims Against Crusades som skrek att han var en "judisk homosexuell gris" som inte var välkommen i Allahs hus, skriver The Daily Express.

– Muslims Against Crusades är enbart ett annat namn för en organisation som redan är förbjuden och har funnits under flera olika namn som Al Ghurabaa, The Saved Sect, Al-Muhajiroun och Islam4UK. Organisationen förbjöds 2006 på grund av att den glorifierar terrorism och vi är tydliga med att de inte ska få fortsätta bedriva dessa aktiviteter bara genom att byta namn, säger inrikesministern Theresa May, enligt The Guardian

När offren från världskrigen skulle hedras under förra året dök Muslims Against Crusades upp och brände vallmosymboler utanför Royal Albert Hall i London. Vallmosymbolerna är en symbol för de soldater som stupade i världskrigen och aktionen väckte starka reaktioner. Strax före aktionen hade organisationen publicerat en video på sin hemsida där predikanten Abu Ubaidah påstår att det finns en "sionistisk allians" som bedriver korståg i Somalia, Irak, Afghanistan och Yemen, skriver The Telegraph.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!