- Foto: Elaine Thompson/AP/Scanpix

USA slår alla statsskuldsrekord

Passerade 15 biljoner dollar i skuld.


Från tisdag till onsdag ökade USA:s statsskuld med över 55 miljarder dollar. Det innebär att skulden totalt sett är uppe i ofattbara 15 033 607 255 920 dollar. Dessutom fortsätter den att växa och närmar sig därmed stadigt det nya skuldtaket 15,2 biljoner dollar, som beslutades om i augusti i år.

Samtidigt kämpar en så kallad superkommitté bestående av tolv personer med att hitta besparingar på totalt 1,2 biljoner dollar över en tioårsperiod. Sista dag för superkommitténs förslag är nästa måndag, uppger City AM.

Delar av kongressen vill dock att superkommitténs förslag ska vara betydligt mer långtgående och hitta besparingar på 4 biljoner dollar över ett decennium.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Person skjuten i jaktolycka i Surahammar

Razzior mot ryskt spionnätverk i Polen

Polsk säkerhetstjänst uppger att en räd genomförts mot ett ryskt spionnätverk. Räden har genomförts i samband med tjeckisk underrättelsetjänst.

SMHI varnar – här blir det snö i påsk

Snöfall, sol, plusgrader och sedan återigen kallt. Jag skulle beskriva påskvädret som ostadigt över landet, säger Christopher Greenland, meteorolog vid SMHI.

Expresidenten Zuma stoppas från val i Sydafrika

Sydafrikas tidigare president Jacob Zuma har exkluderats från landets val i maj, meddelar valmyndigheten.

Femte person misstänkt för väskmordet

Ytterligare en person, en 27-årig kvinna, har häktats i sin utevaro misstänkt för inblandning i det så kallade väskmordet på Värmdö utanför Stockholm, rapporterar Smålandsposten.

Buss körde av bro i Sydafrika – 45 döda

1 timme sedan
45 personer har omkommit i en bussolycka i Sydafrika, enligt landets transportdepartement. Av bussens 46 passagerare överlevde bara en åttaårig flicka.