Söndag 5 Dec
Stockholm

Flykttunnel upptäckt under svenskarnas cell

Svenskarna Stefan Sederholm och Andreas Solemo har suttit fängslade sedan i maj 2009. Dömda till livstid för en cybersexhärva.
Svenskarna Stefan Sederholm och Andreas Solemo har suttit fängslade sedan i maj 2009. Dömda till livstid för en cybersexhärva. Foto:

Den 86 meter långa tunneln ledde in mot fängelset på Filippinerna där svenskarna Andreas Solemo, 35, och Stefan Sederholm, 31, avtjänar livstidsstraff.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Detta har hänt

Solemo och Sederholm har fängslades i maj 2009 på Filippinerna. De var engagerade i en internetbordell där kvinnor betalades för cybersex. Solemo och Sederholm dömdes till livstids fängelse. De uppger att de sitter tillsammans med 24 andra fångar i en cell på 2,5 x 6 meter.

Filippinsk polis upptäckte flykttunneln vid det ökända fängelset Cagayan de Oro Jail under tisdagen. Fängelsechefen Clint Russel menar att hundratals fångar hade kunnat flytt om tunneln hunnit bli klar.

– Om bara tre eller fyra dagar skulle fångar kunnat fly från sina celler med tunneln, säger Russel till Mindanews.

Svenskarna Andreas Solemo och Stefan Sederholm sitter inspärrade på livstid i fängelset sedan i maj 2009, dömda för att ha drivit en internetbordell. Och nu uppger den lokala tidningen Sun Star att den hemliga tunneln kan ha byggts för att hjälpa svenskarna att rymma.

Tunnelgrävarna var, enligt tidningen, på väg mot den del av fängelset där högprofilerade fångar sitter fängslade. Däribland de två svenskarna. Grävarna hann göra tunneln 86 meter lång och två meter bred innan de greps. Efter upptäckten flyttades svenskarna och 45 andra fångar till ett annat fängelse.

– Någon måste ha bekostat detta men vi vet ännu inte vilka av våra interner som tjänar mest på denna tunnel, säger Clint Russel.

Solemo och Sederholm har båda överklagat sina domar. Det kan dock ta flera år innan de kan få en ny rättegång.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela