Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Korvtjuv döms till 80 års fängelse

- 21/11/2011, 21:38 -

Janerik Henriksson/SCANPIX

Man försökte köpa en varmkorv med en förfalskad tjugodollarsedel – döms till 80 års fängelse.

Ett biobesök år 2009 fick oanade konsekvenser för Texasbon Charles Cleveland Nowden. Strax före filmen bestämde sig Nowden för att försöka betala en varmkorv, två läskedrycker och en påse popcorn med en falsk tjugodollarsedel.

Det skulle visa sig vara ett ödesdigert misstag. Nowdens bluff avslöjades och han greps av polis. När han visiterades hittade polisen ytterligare 120 dollar i förfalskade sedlar, skriver Dallas Morning News.

I veckan kom domstolen i Texas dom. Delstaten må vara erkänt hård med att bestraffa brottslingar, men det var många som höjde på ögonbrynen när Nowden dömdes till 80 år i fängelse.

Anledningen till det långa straffet, var enligt juryn, att det under rättegången framkommit att Nowden begått flera andra brott. Åklagarna kunde bevisa att han stulit flera bilar och gräsklippare. Han har även tidigare varit arresterad för olaga vapeninnehav och bedrägeri.

Nowden måste sitta fängslad i minst 15 år innan han kan bli villkorligt frigiven.