Måndag 27 Sep
Stockholm

Demonstranterna ihjälskjutna med skarp ammunition

Hundratusentals demonstranter har återigen tagit plats på Tahrirtorget.
1 av 4
Hundratusentals demonstranter har återigen tagit plats på Tahrirtorget. Foto: Tara Todras-Whitehill / AP
De tre unga amerikanska studenterna visades upp i egyptisk teve på tisdagen.
2 av 4
De tre unga amerikanska studenterna visades upp i egyptisk teve på tisdagen. Foto: AP
Demonstranter bär en av sina döda. Enligt läkare och obducenter har flera av de som dött skjutits ihjäl med skarpladdade vapen.
3 av 4
Demonstranter bär en av sina döda. Enligt läkare och obducenter har flera av de som dött skjutits ihjäl med skarpladdade vapen. Foto: Khalil Hamra / AP
4 av 4

På onsdagen fortsatte oroligheterna i Kairo kring Tahrirtorget. Samtidigt läcker nya uppgifter fram om hur personer dödats.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

KAIRO. Mycket tyder på att många av de 36 som nu uppgetts ha dött i oroligheterna i Egyptens huvudstad Kairo skjutits ihjäl med skarp ammunition.

Det är läkare och obducenter som rapporterat uppgifterna till människorättsorganisationen Human Rights Watch, uppger Al-Jazeera.

På onsdagen fortsatte demonstrationerna kring Tahrirtorget. Händelserna var koncentrerade kring en gata som leder från platsen till inrikesministeriet. På eftermiddagen gick dock militären emellan för att skingra demonstranterna och säkerhetsstyrkorna.

De protesterar mot militärrådet i allmänhet och dess ledare, fältmarskalk Muhammed Hussein Tantawi, i synnerhet.

– Vi efterfrågar rättvisa val. Vi bryr oss inte vem som kandiderar eller vem som vinner och ändå anklagas vi för att vara partiska, sa han i ett uttalande för att bemöta kritiken.

Många utländska personer har varit på plats i centrala Kairo. Nyhetsbyrån AP rapporterar om tre amerikanska studenter som gripits och visades upp i den egyptiska statliga televisionen på tisdagen. Enligt de egyptiska myndigheterna ska de ha kastat molotovcocktails mot säkerhetsstyrkor.

Kommentera
Kopiera länk
Dela