Jättebebis vid namn Jihad född

- 27/11/2011, 18:38 -
1 av 2

Foto: AP

2 av 2

FAKSIMIL FRÅN THE LOCAL

Den sex kilo tunga pojken föddes på ett sjukhus i Berlin i fredags. Han är den största bebis som fötts utan kejsarsnitt i Tyskland någonsin.

Jihad föddes på Charitésjukhuset i Berlin i fredags. Vanligtvis används kejsarsnitt när det handlar om bebisar som uppskattas väga över 4,5 kilo. Riskerna vid en vaginal förlossning av så stora bebisar är att bebisens huvud och axlar kan fastna och livmodern blir då så utspänd att modern kan drabbas av blödningar.

Mamman insisterade på vaginal förlossning, trots de väldigt höga riskerna, säger Wolfgang Henrich, enligt ABC.

Förlossning tog sju timmar och ironiskt nog är Jihad ett arabiskt uttryck som betyder "kamp" eller "ansträngning".

Fem syskon som vägde över fem kilo

Fem av Jihads 13 syskon har vägt över fem kilo och läkarna tror att det beror på att mamman lider av graviditetsdiabetes. Mammor med diabetes har mycket högre sockernivåer i blodet som förs över till bebisen vilket gör de tjocka.
Mamman säger att hon inte var medveten om sitt tillstånd, men läkarna tror att så var fallet och att hon åt för mycket sötsaker vilket ledde till att sockernivåerna i blodet steg.

– Lyckligtvis gick allt bra. Men en så pass stor bebis är inte vid god hälsa. Mamman var oansvarig och hade tur som klarade av graviditeten och förlossningen utan problem. En mamma som har 13 barn borde veta bättre, säger läkaren Joel Zonszein.