Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Herman Cain i blåsväder – igen

- 29/11/2011, 08:18 -
Herman Cain här tillsammans med en annan republikans kandidat, Mitt Romney under en debatt.
1 av 2

Herman Cain här tillsammans med en annan republikans kandidat, Mitt Romney under en debatt.

Melina Mara / AP

Det blir bara svettigare för Cain att nå Vita huset.
2 av 2

Det blir bara svettigare för Cain att nå Vita huset.

Carolyn Kaster / AP

Den numera skandalomsusade tilltänkte republikanske presidentkandidaten Herman Cain anklagas denna gång för ett 13 år långt utomäktenskapligt förhållande.

Bara veckor efter att fyra kvinnor anklagat Herman Cain för sexuella trakasserier skakas Cains kampanj av ännu en skandal. Dock hann Cain förneka anklagelserna denna gång, innan anklagelserna blev allmänt kända, rapporterar BBC.

Den 46-årige Ginger White har gått ut och hävdat att hon haft en 13 år lång affär med Cain.

- Det var kul. Det var något som tog mig bort från mitt tråkiga alldagliga liv. Och det var spännande, säger White.

Enligt henne ska Cain ha betalat hennes resor för att följa honom runt i USA. Deras relation ska ha tagit slut för åtta månader sedan, lagom till att Cain offentliggjorde sina planer på att ställa upp som möjlig republikansk presidentkandidat.

Förnekelse på förhand

Efter att White gett TV-stationen Fox 5 Atlanta det telefonnummer som hon haft till Cain ringde de upp honom. Enligt TV-station ska Cain ha medgett att han känner Ginger White men han hävdar att han endast försökt att hjälpa henne ekonomiskt.

Men innan Fox hunnit publicera uppgifterna gick Cain ut i TV och förnekade anklagelser om en utomäktenskaplig affär, på förhand.

- Denna individ kommer att anklaga mig för en utdragen affär. Det är någon som jag har en bekantskap med som jag trodde var en vän, sade Cain till nyhetskanalen CNN.

”Då var det dags igen”

Cain har inga tankar på att ge upp sina planer på att bli USA:s nästa president. I ett försök att försvara honom gick Cains kampanj ut och bortförklarade de nya uppgifterna med att hävda att kritiker försöker få ”Caintåget” att spåra ur genom att gå ut med fabricerade historier.

- Då var det dags igen. Jag gjorde ingenting fel, tillade Cain till sitt försvar.