Före detta Ku Klux Klan-ledaren David Duke har gripits i Tyskland...
1 av 2
Före detta Ku Klux Klan-ledaren David Duke har gripits i Tyskland... - Foto: SCANPIX
endast några timmar innan han skulle tala på ett högerextremistiskt massmöte.
2 av 2
endast några timmar innan han skulle tala på ett högerextremistiskt massmöte. - Foto: Burt Steel / SCANPIX

Ku Klux Klan-ledare gripen i Tyskland

Inbjuden att hålla tal på ett högerextremistiskt massmöte.


Den amerikanske nazisten och före detta Ku Klux Klan-ledaren David Duke har arresterats i Tyskland, bara några timmar innan han skulle hålla tal vid ett högerextremistiskt massmöte. Duke kommer nu att utvisas ur landet.

Den senaste tiden har Tyskland drabbats av flera fall av nynazisistiska mord, vilket gör att spänningen i landet är väldigt laddad.

Tyska myndigheter meddelade i samband med arresteringen av den antisemitiske 61-åringen att han ska lämna Tyskland så snart som möjligt, skriver Daily Mail.

Förvisades av Tjeckien

Förvisningen tros höra samman med händelsen år 2009 då han bröt mot ett reseförbud upprättat av Tjeckien, varifrån ha skickades ut efter att ha förnekat Förintelsen.

Före detta Ku Klux Klan-ledaren, lagstiftaren och presidentkandidaten har släppts mot borgen. Medan utvisningen förbereds så har Duke skrivit ett uttalande på sin hemsida där han ber om donationer för att bekämpa förvisningen och också anklagar tyska myndigheter för att försöka tysta ner hans "meddelande av fädernearv och frihet".

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!