Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Femårings organ räddade fyra andras liv

- 02/12/2011, 07:27 -
Luca Giovannini.

Luca Giovannini.

FAKSIMIL FRÅN DAILY MAIL

Femårige Luca Giovannini dog plötsligt. Nu har hans organ räddat livet på fyra andra människor som låg på dödsbädden.– Vi sänder Lucas organ med kärlek, säger hans pappa.

När femårige Luca Giovannini från Manchester i England började klaga på att han kände sig illamående åkte hans familj in till sjukhuset. Under dagen blev Luca allt sämre och efter 24 timmar på sjukhuset dog han.

– Ena veckan funderar man vad man ska köpa till honom i julklapp, den andra letar man efter en gravplats åt honom, säger Lucas pappa Renzo till Daily Mail.

När Lucas föräldrar fick beskedet att deras son förmodligen inte skulle överleva bestämde de att hans organ skulle doneras. Och nu har fyra andra människor som låg för döden räddats.

– Det är en situation ingen förälder borde behöva vara med om. Men vi ville att något positivt skulle komma ut från allt det här, säger Lucas pappa Renzo.

En tvåårig flicka var bara dagar från att gå bort när hon fick Lucas organ. Även en tvåårig pojke, en 34-åring och en 35-åring klarade sig tack vare Lucas föräldrars beslut.

– Vi sänder Lucas organ med kärlek till alla de här människorna, särskilt till den lilla flickan som vi fick veta bara var dagar i från att dö. Hon är nu på väg att lämna sjukhuset och får komma hem till jul.

Det är ovanligt att barn donerar organ eftersom deras dödsfall oftast är plötsliga. En persons organ kan rädda upp till åtta liv.