Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nära 60 personer uppges ha dödats i Syrien i helgen

- 11/12/2011, 19:28 -

SANA HO/AP/Scanpix

Säkerhetsstyrkor använder våld för att tvinga invånarna att sluta strejka. I södra Syrien drabbade avhoppade soldater samman med regimstyrkor under dagen. Helgens våld uppges ha kostat uppemot 60 människor livet.

Den syriska oppositionen hade under söndagen kallat till generalstrejk i protest mot regimen. Syrier över hela landet deltog i strejken och flera butiker stängdes. Regimens säkerhetsstyrkor beordrade dock affärsinnehavarna att öppna butikerna och tvingade med våld invånarna att sluta strejka, skriver BBC.

Samtidigt drabbade hundratals avhoppade soldater samman med regimstyrkor i södra Syrien. Nära 60 personer uppges ha dödats i Syrien under helgen. Enligt FN har 4000 syrier, varav 307 barn, mist livet i protesterna hittills.

Staden Homs är omringat av regimstyrkor och har blivit ett centrum för motståndet. Stadsborna vittnar om att döda och skadade kan få ligga kvar på gatorna tills mörkret faller innan någon vågar ta hand om dem. Enligt CNN har regimen hotat invånarna med att det kommer att bli "ett blodbad" om de inte ger upp före måndag kväll.