Torsdag 24 Jun
Stockholm

Det går bra nu, Putin

Putins rykten som knepig kvinnokarl blandas med hans påhopp på USA och valfusk.
1 av 4
Putins rykten som knepig kvinnokarl blandas med hans påhopp på USA och valfusk. Foto: Alexei Druzhinin / SCANPIX
Det ryktas om att 28-åriga Alina Kabaeva förra året födde Putins son.
2 av 4
Det ryktas om att 28-åriga Alina Kabaeva förra året födde Putins son. Foto: Vincent Yu / SCANPIX
Frun Lyudmila ska han ha låst in på ett psykhem utanför Moskva.
3 av 4
Frun Lyudmila ska han ha låst in på ett psykhem utanför Moskva. Foto: Mikhail Klimentyev / SCANPIX
Enligt Putin var USA delaktiga i Muammar Khaddafis död.
4 av 4
Enligt Putin var USA delaktiga i Muammar Khaddafis död. Foto: Pier Paolo Cito / SCANPIX

Ryssen påstås spärra in sin fru, anklagar USA för att ha dödat Khaddafi och möts av massiva demonstrationer från folket.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Jämförs med "Ivan the Terrible"

I Ryssland jämförs Vladimir Putin med "Ivan the Terrible" - Rysslands brutala Tsar som levde på 1500-talet.

"Ivan the Terrible" gick igenom sju äktenskap, där fruarna antingen blev mördade eller skickade till kloster om de inte lyckades med att tillfredsställa honom.

Hans nedvärderande attityd mot kvinnor ska enligt uppgifter bekräftas av ett dokument från en tysk spionbyrå. Dokumentet visar att Putin var en "hustrumisshandlare och flirtade vilt" när han jobbade som högt rankad KGB-officer i Dresden mellan 1985 till 1990.

RYSSLAND. Vladimir Putin gör vad han kan för att återfå folkets förtroende, bland annat genom att i ett flera timmar långt telefonväkteri svara på allmänhetens frågor i teve.

Det verkar dock lite kämpigt för premiärministern. Efter massiva demonstrationer mot valfusket och missnöjet mot honom, så försöker han kamma hem pluspoäng. I direktsänd teve passade Putin på att beskylla USA för att ha deltagit i dödandet av Libyens störtade diktator Muammar Khaddafi.

– Det var drönare, inklusive amerikanska, som anföll hans kolonn. Med hjälp av radio, genom de specialstyrkor som inte skulle ha funnits där, så kallade de sedan in den så kallade oppositionen och krigare och dödade honom utan rättegång eller utredning, sa han enligt AFP.

Anklagas för att spärra in ex-hustrun

Ryska bloggare och människor i Putins egna kabinett sprider dessutom rykten om hur illa han behandlar kvinnor.

Hans fru, Lyudmila har inte setts offentligt sedan ett statsbesök till Skottland och England i juni. Enligt rykten ska Putin ha låst in henne på något psykhem utanför Moskva, skriver The Daily. Enligt ryska bloggare ska han ha skilt sig från henne för flera år sedan, men fortsätter att ta med henne till hund- och hästshower två gånger om året.

Under de senaste fyra åren har Putin blivit sammankopplad med två unga kvinnor. Dels 28-åriga Alina Kabaeva, före detta olympisk gymnast som förra året födde en son som tros vara Putins. Och dels den 25-åriga ex-modellen Yana Lapikova. Henne anlitade Putin som hans personliga fotograf. Men eftersom att Lapikova knappt har någon erfarenhet alls av att stå bakom kameran så spekuleras det i att hon nu är hans senaste kap.

Kommentera
Kopiera länk
Dela