Söndag 13 Jun
Stockholm

Assange och Manning hade direktkontakt

Julian Assanges advokat Jennifer Robinson lämnar rättssalen.
1 av 3
Julian Assanges advokat Jennifer Robinson lämnar rättssalen. Foto: Cliff Owen / AP
Protester utanför militäranläggningen.
2 av 3
Protester utanför militäranläggningen. Foto: Susan Walsh / AP
Bradley Manning på väg till förhandlingarna i Fort Meade, hans första offentliga framträdande sedan han fängslades i maj 2010.
3 av 3
Bradley Manning på väg till förhandlingarna i Fort Meade, hans första offentliga framträdande sedan han fängslades i maj 2010. Foto: Patrick Semansky / AP

Bradley Manning har fängslats utan rättegång för att ha läckt uppgifter till Wikileaks. Nu visar det sig att han haft kontakt med grundaren Julian Assange personligen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

FORT MEADE. Den 24-årige soldaten Bradley Manning har varit uppe i rätten för första gången sedan han fängslades i maj 2010. Under förhandlingarna i Fort Meade har det framkommit uppgifter som kopplar honom direkt till Wikileaksgrundaren Julian Assange.

En expert har vittnat om att man hittat kommunikationsloggar mellan Manning och en chat-användare med användarnamnet "Julian Assange" samt ett isländskt telefonnummer till Wikileaksgrundaren. Detta hittades i Mannings bärbara dator, uppger Wired.

Tidigare har det inte funnits några uppgifter om kontakt mellan de båda. Om det konstateras att de haft kontakt kan det försvåra läget även för Julian Assange.

Kommentera
Kopiera länk
Dela