Söndag 9 Maj
Stockholm

Tog ställning för SOPA - tappade 37 000 kunder

En sajt som innehåller en kommentar som länkar till en sida som innehåller piratmaterial kan stängas ner.
En sajt som innehåller en kommentar som länkar till en sida som innehåller piratmaterial kan stängas ner. Foto: Marc Femenia / SCANPIX

Konsumenterna flyr företagen som ställer sig bakom det hatade lagförslaget.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
SOPA

För mer information om den mycket kontroversiella SOPA-lagen, som bland annat fått Wikipedia att hota med att lägga ner verksamheten i protest, läs här eller här.

Det kontroversiella amerikanska lagförslaget SOPA, som bland annat syftar till att göra det olagligt att länka till upphovsrättsskyddat piratmaterial och som kan kan leda till nedstängning av sajter där sådana länkar förekommer ens bland läsarkommentarer - utan rättegång, har som väntat fått intensiv kritik.

Nu börjar internetanvändarna i USA också mobilisera mot företag som ställer sig bakom SOPA-förslaget. Bland annat har 37 000 kunder lämnat domänregistreringstjänsten GoDaddy sedan de dykt upp på en lista över företag som är för förslaget, uppger Venturebeat.

Något som nu lett till att GoDaddy ändrat sitt ställningstagande eftersom konsumentflykten blev alltför intensiv. Om fler kunder, och fler företag, följer efter återstår att se.

Kommentera
Kopiera länk
Dela