Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hackergrupp har stulit kreditinformation - från amerikansk säkerhetsorganisation

- 26/12/2011, 22:12 -
Anonymous har hotat med att de fått tag på en lång lista med klienter.

Anonymous har hotat med att de fått tag på en lång lista med klienter.

L.G. Patterson/SCANPIX

Hackergruppen Anonymous har hackat den amerikanska tankesmedjan Stratfor och stulit kreditinformation. Tankesmedjan har bland annat den amerikanska armén som klienter.

Den amerikanska tankesmedjan Stratfor hackades i går av Anonymous. Hackergruppen hävdar att de stulit en stor mängd med e-postmeddelanden och kontouppgifter. Anonymous har lovat Stratfor ett julinspirerat överfall på de många klienterna som finns med på listan.

Stratfor fokuserar på säkerhetsfrågor och några av deras klienter är den amerikanska armén och det amerikanska flygvapnet. Att Anonymous har fått tag i informationen från Stratfor innebär en katastrof för tankesmedjan.

- Vi arbetar flitigt med att undersöka i vilken utsträckning våra abonnenters information har spridits. Stratfors förhållande med sina medlemmar och framför allt abonnenternas sekretess är väldigt viktigt för Stratfor och för mig själv, säger Stratfors vd till Businessweek.

Anonymous har tidigare tagit på sig ansvaret för attacker på företag som Visa, MasterCard och PayPal.