- Foto: Sakchai Lalit/AP/Scanpix

Nu folkomröstar de om kondomtvång i porrfilm

I juni tar Los Angeles ställning till kondomtvånget.


Ska det vara ett absolut krav att all pornografisk film som görs i Los Angeles genomförs med kondom inblandad? Det är frågan som invånarna i staden som blivit USA:s porrfilmscentrum ska ställa sig i juni 2012, då en folkomröstning om kondomtvång hålls.

Detta sedan en aids-stiftelse samlat ihop över 70 000 namnunderskrifter och med råge passerat de 40 000 underskrifter som krävs för att kunna få till en folkomröstning.

Ett hinder återstår dock eftersom staden Los Angeles via sina advokater motsatt sig folkomröstningen då de menar att ett kondomtvång skulle bryta mot andra lagar.

Blir folkomröstningen av med ett "ja" till kondomtvång kan porrfilmsproducenter dock räkna med regelbundna kondominspektioner och att de tvingas betala böter varje gång en scen spelas in utan, uppger Los Angeles Times.

/
/
Senaste nytt

Regeringen föreslår nya avlyssningslagar

Ambulanspersonal i Gaza: Behöver år av terapi

Barn sprängs ihjäl och kollegerna dör i bombregnet. Med livet som insats försöker ambulanssjukvårdare försöker rädda liv i krigshärjade Gaza. Det här kriget har varit ett av de tuffaste, säger en sjukvårdare i en dokumentär från arabiska BBC.

Källor: Iran förser Ryssland med robotar

Iran har försett Ryssland med flera hundra ballistiska robotar, skriver Reuters på sin sajt.

Juice återkallas – kan innehålla plastbitar

Axfood återkallar Garant tropisk juice utan fruktkött efter att leverantören vid en kontroll har hittat plastbitar i vissa förpackningar. Återkallandet gäller enlitersförpackningar med bäst före-datum den 19 april.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Åsele

1 timme sedan
"Polisen får in en anmälan om en viltolycka i Nordanås, nordväst om Fredrika.", skriver polisen på sin hemsida.

Kristianstad: Polisen rapporterar om brand

1 timme sedan
"Brand i kyrka, Vittskövle.", skriver polisen på sin hemsida.