Mannen påstod att miljondollarsedeln var alldeles äkta - trots att någon sådan sedel aldrig funnits.
Mannen påstod att miljondollarsedeln var alldeles äkta - trots att någon sådan sedel aldrig funnits. - Foto: SCANPIX

Ville shoppa med miljondollarsedel

53-åringen hävdade att betalningsmedlet var äkta.


Skänkte falsk sedel till Frälsningsarmén

Det har aldrig någonsin funnits några miljondollarsedlar, den högsta valör som funnits var på 100 000 dollar. Men tiden för den sedeln var kort - den existerade bara mellan 19 december 1934 och 9 januari 1935. Nuvarande högsta valör i omlopp är 100-dollarsedeln.

I december 2011 donerade någon en miljondollarsedel i en av Frälsningsarméns insamlingsbössor och tidigare förra året försökte någon köpa marijuana med en likadan förfalskning.

LEXINGTON. En man försökte sig nyligen på storshopping på affärskedjan Walmart - men betalningsmedlet accepterades inte.

Den 53-årige kunden ska ha försökt betala med en falsk miljondollarsedel. Han hade plockat på sig en dammsugare, en micro och flera andra produkter som totalt landade på omkring 3 500 kronor.

När det var dags att betala langade han fram sin falska sedel och hävdade att den var äkta. Personalen trodde dock inte på honom, utan tillkallade polis, skriver Winston-Salem Journal.

Arresterades

Mannen, vars namn är Michael Anthony Fuller, greps av polisen för att ha försökt lura till sig varor och för förfalskning. Föga förvånande gick köpet inte igenom - det har nämligen aldrig funnits några miljondollarsedlar.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!