Sexmuseum tvingas stänga

Stripteaseshowerna kunde inte ens vända utvecklingen.


KÖPENHAMN. Efter femton år med utställningar om allt från sex i antiken till modern erotisk litteratur, har Danmarks enda sexmuseum, Museum Erotica vid Köbmagergade i centrala Köpenhamn nu tvingats stänga för gott. Intresset var helt enkelt för litet.

Museichefen Ole Ege, själv pionjär inom dansk pornografi, berättar för tidningen Politiken att besökssiffrorna stadigt har fallit de senaste åren. Inte ens stripteaseshower på fredagarna har kunnat vända utvecklingen.

– Troligen är det den lättillgängliga nätporren som fått köpenhamnarna och tillresta att överge museet, tror Ege.

Spiken i kistan slogs in då huvudstadens politiker nyligen vägrade ett ge Museum Erotica ett driftsbidrag på en miljon danska kronor, rapporterar tidningen.

Skrivet av:

Senaste nytt

Forskare: Världens klimat närmar sig kollaps

Minskad novembertrafik för Norwegian

Det norska flygbolaget Norwegian flög 1,35 miljoner passagerare i november. Det är en nedgång med 2 procent jämfört med samma månad i fjol.

Forskare: Farligt när kunskapsklyftorna ökar

Resultaten för svenska 15-åringar rasar inom både läsförståelse och matematik i den globala kunskapsmätningen Pisa. Två skolforskare ger här sin syn på läget i svensk skola.

Israel: Storstaden Khan Yunis omringad

Israeliska styrkor trappar upp sin markoperation i södra Gaza och har nu omringat storstaden Khan Yunis, enligt militären.

Ny rapport: Riksbanken underskattade riskerna

Riksbankens gigantiska köp av statsobligationer och andra räntepapper hade begränsad effekt i syftet att få upp inflationen.

Polisen i Luleå rapporterar om trafikolycka

"Larm om trafikolycka på E4, Norra Gäddvik.", skriver polisen på sin hemsida.