Sedan Arabförbundets observatörer (här i orangea västar) fick komma in i landet har våldet eskalerat trots hopp om och krav på motsatsen.
1 av 3
Sedan Arabförbundets observatörer (här i orangea västar) fick komma in i landet har våldet eskalerat trots hopp om och krav på motsatsen. - Foto: AP
Protester mot regimen i Syrien - läckta bilder av anonyma medborgarjournalister.
2 av 3
Protester mot regimen i Syrien - läckta bilder av anonyma medborgarjournalister. - Foto: AP
Kameramannen Gilles Jacquier dödades i en granatattack på onsdagen. Han blev 43 år gammal.
3 av 3
Kameramannen Gilles Jacquier dödades i en granatattack på onsdagen. Han blev 43 år gammal. - Foto: AP

Fransk journalist dödad i syrisk granatattack

Den franske tevejournalisten Gilles Jacquier, 43, var en av nio som dog i Homs på onsdagen.


HOMS. Våldsamheterna fortsätter i Syrien för varje dag som går. På onsdagen föll för första gången sedan upproren startade en journalist offer för granaterna när den franske kameramannen Gilles Jacquier, 43, var bland de nio som dödades i en attack i staden Homs.

Den syriska regeringen skyllde attacken på "terrorister" och den ägde rum när Jacquier var i en stadsdel där president Bashar al-Assad har stort stöd tillsammans med 15 kollegor. Han arbetade för France-2 TV, rapporterar The Independent.

EU var snabba att reagera på dödandet då utrikeschefen Catherine Ashton omgående gick ut och begärde en snabb utredning om vad som hänt och varför.

Enligt FN:s siffror har fler än 5 000 människor dödats sedan upproret startade. Sedan Arabförbundets observatörer fått tillstånd att komma in i landet vid jul har våldet eskalerat.

/
/
EU
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fritidshusmarknaden lyfter - kan komma bakslag

Var tredje ukrainare behöver psykosocialt stöd

Var tredje ukrainare är i behov av någon form av psykosocial hjälp, enligt Röda Korsets ukrainska generalsekreterare Maksym Dotsenko. Vi lever i kriget, följer det från morgon till kväll, säger han till TT under ett besök i Sverige.

Svenskarna i Natostyrkan: "Väldigt självklart"

Lön och arbetsvillkor är inte spikade, ändå räcker många upp handen när Sverige för första gången ska medverka i den multinationella Natostyrkan i Lettland. Det är väldigt självklart, säger André Steffert, plutonchef på P7 i Skåne.

Nu har bitcoin halverats

Nu har den skett – den hett emotsedda halveringen av kryptovalutan bitcoin, uppger analysföretaget Coingecko. Halveringen inträffar vart fjärde år och innebär att antalet nya bitcoin som tillförs marknaden halveras.

Toppåklagare anställde älskarinna – åtalas

En västsvensk toppåklagare åtalas för att ha hjälpt till att ge sin älskarinna en högt uppsatt position inom myndigheten.

Tände eld på sig själv under Trumpmål – dog

En man som på fredagen tände eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryurvalet i målet mot expresident Donald Trump ägde rum har avlidit av sina skador, enligt New York Post.