Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

USA varnar turister för terrorbrott i Thailand

- 13/01/2012, 10:58 -
Turismen i Thailand är stor, inte minst från svenskar. Så även under höstens översvämningar.
1 av 2

Turismen i Thailand är stor, inte minst från svenskar. Så även under höstens översvämningar.

Aaron Favila / AP

Buddhatemplet i Bangkok är ett av de mest populära turistmålen. USA utfärdade en varning för terrorattacker på fredagen.
2 av 2

Buddhatemplet i Bangkok är ett av de mest populära turistmålen. USA utfärdade en varning för terrorattacker på fredagen.

Apichart Weerawong / AP

Amerikanska medborgare i Bangkok varnas för en attack av utländska terrorister mot turister i den thailändska huvudstaden. UD beräknar att cirka 2 000 svenskar befinner sig där.

BANGKOK. På fredagsmorgonen utfärdade den amerikanska ambassaden i Thailands huvudstad Bangkok en varning till sina medborgare efter uppgifter om en planerad terroristattack mot turistmål i staden, rapporterar Washington Post.

Meddelandet till medborgarna varnar för att "utländska terrorister kan planera att genomföra attacker mot turistområden i Bangkok inom den närmaste framtiden".

Människor uppmanas att vara försiktiga när de vistas på offentliga platser.

"Inte säkert att vi varnar bara för att USA gör det"

Frågan är nu om det svenska Utrikesdepartementet gör samma bedömning och går ut med en liknande varning, speciellt eftersom Thailand är ett av de mest populära turistmålen för svenskar.

– Vi väntar på svar från den svenska ambassaden där för att höra om de har ytterligare information. Det kan hända att vi tar kontakt med den amerikanska ambassaden också, säger Linn Duvhammar på UD:s presstjänst och fortsätter:

– Men det är inte säkert att vi går ut med någon varning bara för att USA gör det.

Under januari var 50 000 svenskar i Thailand enligt ambassadens beräkningar. Man räknar med ett det just nu befinner sig ett par tusen svenskar i huvudstaden Bangkok. UD uppmanar dessa att följa nyhetsflödet och uppmaningar från thailändska myndigheter.