Kropparna placeras i skåp för att trafiken ska komma igång så snabbt som möjligt.
1 av 2
Kropparna placeras i skåp för att trafiken ska komma igång så snabbt som möjligt. - Foto: 436/Ap/Scanpix
Londons tunnelbana förvarar döda kroppar.
2 av 2
Londons tunnelbana förvarar döda kroppar. - Foto: Akira Suemori/AP/Scanpix

Londons tunnelbana förvarar självmördare i städskrubbar

Kvarlevor efter de som begått självmord i Londons tunnelbana förvaras i ett skåp, för att trafiken ska kunna komma igång igen.


Londons tunnelbana

Londons tunnelbana är världens äldsta och näst längsta tunnelbana, efter Shanghais tunnelbana. Redan så tidigt som 1863 öppnades den första tunneln i innerstaden för en linge mellan Bishop's Road (i dag: Paddington) och Earringdon Street. Totalt har den 11 linjer, 270 hållplatser och 3 miljoner passagerare om dagen. 

Varje år begår ungefär 50 personer självmord i Londons tunnelbana, ungefär en person varje vecka. I Channel 4:s Confessions from the Underground avslöjar personalen att kvarlevorna ofta förvaras i skåp och skrubbar på tunnelbanestationen. Anledningen: För att kunna få i gång transportnätet så fort som möjligt och undvika kaos bland alla passagerare.

Telegraph rapporterar att London Ambulance services har begränsade resurser och inte längre alltid hämtar de döda kropparna. Därför blir kropparna liggandes i skåpen tills en begravningsentrepenör hämtar dem. Även om det är säkra och låsta skåp kropparna placeras i uttrycker personalen på tunnelbana djup oro över att kropparna förvaras i skåpen. En kvinnlig anställd berättar att varken städare eller föreståndare går till skåpen för att hämta något.

En talesman för Londons tunnelbana förklarar att anställda har blivit erbjudna stöd om de behöver det. Och hyllar dem för sitt arbete.

- Vi tycker att vår personal gör ett fantastiskt jobb när de ingriper under sådana svåra omständigheter och de erbjuds stöd om det behövs, säger den icke namngivne talesmannen.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!