Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

27-åring gripen efter svenskarnas dödskrasch

- 03/02/2012, 07:35 -
De omkomna är mellan 21 och 22 år och är hemmahörandes i Varberg.
1 av 2

De omkomna är mellan 21 och 22 år och är hemmahörandes i Varberg.

AP

Häktningsförhandlingarna mot den gripne 27-åringen kommer att hållas under fredagen.
2 av 2

Häktningsförhandlingarna mot den gripne 27-åringen kommer att hållas under fredagen.

AP

UPPDATERAD. Mannen som greps i Phuket misstänks för att ha kört den lastbil som var inblandad i en krock där fyra svenskar omkom. På fredagen erkände han att han körde lastbilen.

PHUKET. Olyckan inträffade tidigt i onsdags morse. En bil med fyra svenskar, två män och två kvinnor, i 20-årsåldern krockade med en mötande lastbil och omkom omedelbart. Direkt efter olyckan smet lastbilschauffören från platsen men nu har han åkt fast och sitter anhållen på polisstationen i Phang Nga.

– Det blir häktningsförhandling senare i dag, säger Santi Prakobparn vid Phang Nga-polisen till Aftonbladet.

De omkomna svenskarna var bosatta i Varberg och var i Thailand på en tre veckor lång semester. I samband med olyckan dog även en 26-årig thailändska som körde ungdomarna.

Den lokala polisen kan inte svara på om 27-åringen greps eller om han frivilligt lämnade över sig till polisen. Det är också oklart om han erkänner brott.

– Han är förd till domstolsbyggnaden i Phang Nga. Häktningsförhandlingar kommer att ske under dagen, säger Santi Prakobparn, till Aftonbladet.

Enligt uppgifter till Expressen ska lastbilschauffören nu erkänt att det var han som körde lastbilen. Han har dock ingen förklaring till varför han kom över på fel sida av vägen.