Israels försvarsminister Ehud Barak vill genomföra flygattacker för att stoppa Irans misstänkta kärnvapenprogram.
1 av 3
Israels försvarsminister Ehud Barak vill genomföra flygattacker för att stoppa Irans misstänkta kärnvapenprogram. - Foto: Michel Euler / AP
Uttalandet har gjort västvärldens ledare, inte minst USA:s försvarsminister Leon Panetta, oroliga.
2 av 3
Uttalandet har gjort västvärldens ledare, inte minst USA:s försvarsminister Leon Panetta, oroliga. - Foto: Jacquelyn Martin / AP
En vakt patrullerar framför porten in till Buhsehr-kraftverket i Iran, byggnaden som ses i bakgrunden.
3 av 3
En vakt patrullerar framför porten in till Buhsehr-kraftverket i Iran, byggnaden som ses i bakgrunden. - Foto: Vahid Salemi / AP

Israel överväger attack mot Iran

Nu hotar israeliska ledare med luftattacker mot iranska kärnkraftsanläggningar.


Carl Bildt har uttryckt oro

Sveriges utrikesminister Carl Bildt har tidigare sagt att konflikten och spänningarna med Iran kan sluta med krig.

Om så blir fallet handlar det för Sveriges del främst att följa EU:s agerande och stå bakom detta. Dras inte EU in i ett eventuellt krig lär Sverige inte spela någon roll alls.

JERUSALEM. Västvärldens ledare, som allt mer talar om ökande risker för ett krig med Iran, lär i vissa fall ha blivit överraskande när de hörde Israels försvarsminister Ehud Barak under torsdagen. Enligt honom gör sig Israel nämligen redo för anfall.

Barak meddelade på ett seminarium med landets militära ledare att tiden håller på att rinna ut för att stoppa Irans misstänkta kärnvapen, rapporterar Washington Post.

– Den som säger "senare" kommer få reda på att senare är för sent, sa Barak.

Amerikanska ledare, däribland försvarsminister Leon Panetta, har redan uttryckt sin oro över Ehud Baraks utspel.

Speciellt då flera av västvärldens ledare i möten med Israel den senaste tiden manat till lugn och tålamod. Men Panetta är pessimistisk och säger att han tror att Israel kommer att bomba de iranska anläggningarna under våren.

På fredagen kommenterade Irans andlige ledare, Ayatollah Khamenei, utspelet med att en attack mot landet "skulle skada USA", rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!