Rättegången på John Goodman äger rum den 23 mars.
1 av 3
Rättegången på John Goodman äger rum den 23 mars. - Foto: Faksimil från ABC news
Goodman körde rattfull och dödade en 23-årig man.
2 av 3
Goodman körde rattfull och dödade en 23-årig man. - Foto: Faksimil från ABC news
John Goodman har adopterat sin 42-åriga flickvän.
3 av 3
John Goodman har adopterat sin 42-åriga flickvän. - Foto: Faksimil från ABC news

Miljonären adopterar sin flickvän - för att slippa skadestånd

En mycket förmögen man riskerar att förlora sina ekonomiska tillgångar efter att ha kört rattfull och dödat en 23-åring. Nu adopterar han sin flickvän för att skydda sin förmögenhet som uppskattas vara värd flera hundra miljoner dollar.


Goodmans fonder och anhörigas rättigheter

1991 startade John Goodman fonderna till sina barn med 1.5 miljoner dollar. På bara 7 år har de ökat till mer än 100 miljoner dollar och är enligt hans advokat värda flera hundra miljoner dollar.

Ett domstolsbeslut har klarlagt att barnens tillgångar inte ska ingå i skadeståndet som Goodman riskerar att betala.

Efter adoptionen är flickvännen Heather Laruso Hutchins är berättigad en tredje del av Goodmans tillgångar. Enligt advokaten ska Hutchins skydda Goodmans fonder eftersom barnen ännu inte har fyllt 35 år - som är åldersgränsen att kontrollera fonder i USA.

FLORIDA. Grundaren av Florida Polo Club, John Goodman, 48, körde rattfull när han krockade med en stoppskylt som smällde i en 23-årings bil.

Goodman ringde inte till polis eller ambulans utan flydde från olycksplatsen till fots. Nu har föräldrarna Lili och William Wilson stämt Goodman för Scott Patrick Wilson död den 12 februari 2010.

Rättegången kommer att äga rum den 23 mars och Goodman åtalas för rattfylleri, vållande till annans död samt obehörigt avvikande från olycksplats. Han riskerar upp till 30 års fängelse om han fälls.

Enligt ABC News har domstolen tidigare beslutat att de tillgångar som ägs av Goodmans barn inte ska ingå i det skadestånd som Goodman riskerar att betala.

Därför har Goodman nu adopterat sin 42-åriga flickvän Heather Laruso Hutchins - som han har dejtat sedan 2009 - för att kunna skydda sina tillgångar.

Eftersom inget av Goodmans två biologiska barn ännu fyllt 35, vilket är åldern som satts som gräns för att kontrollera fonderna, är Hutchins berättigad en tredjedel av Goodmans tillgångar efter adoptionen.

Goodmans advokat Daniel Bachi skriver i ett mejl till ABC News att adoptionen av Hutchins inte är olaglig och att Goodmans avsikt är att bevara och öka tillgångarna i fonderna för sina två minderåriga barn.

John Goodman svarar på frågor om adoptionen:

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!