Den amerikanska ambassadören Susan Rice menar att Rysslands och Kinas veto är "skamligt".
1 av 3
Den amerikanska ambassadören Susan Rice menar att Rysslands och Kinas veto är "skamligt". - Foto: Pablo Martinez Monsivais / AP / SCANPIX
Syriens president Bashar al-Assad säger till Sunday Times att han är beredd att dö för sitt land.
2 av 3
Syriens president Bashar al-Assad säger till Sunday Times att han är beredd att dö för sitt land. - Foto: Aijaz Rahi / AP
- Risken om detta fortsätter är att det glider mot ett fullskaligt inbördeskrig, Har utrikesminister Carl Bildt tidigare sagt till SVT.
3 av 3
- Risken om detta fortsätter är att det glider mot ett fullskaligt inbördeskrig, Har utrikesminister Carl Bildt tidigare sagt till SVT. - Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX

USA till attack mot Kina och Rysslands veto

USA:s FN-ambassadör gick till hård attack mot Kina och Ryssland efter deras veto mot en Syrienresolution.– Jag är äcklad av att Ryssland och Kina förhindrar Säkerhetsrådet att utföra sin enda uppgift, twittrade hon.


Ryssland och Kinas veto satte ännu en gång stopp för FN:s resolutionsförslag mot Syrien. Något som fick USA:s FN-ambassadör Susan Rice att ilskna till.

– Det är skamligt. Allt blod som kommer att flyta fortsättningsvis är deras ansvar. De har sålt ut det syriska folket och skyddar en feg tyrann, skrev hon på Twitter.

Resolutionsförslaget gick ut på att stoppa våldet i Syrien och inleda en övergång till ett demokratiskt system. Men Syrienvänliga Ryssland lade in sitt veto mot förslaget med förklaringen att det innehöll för få åtgärder mot de beväpnade grupper som motsätter sig president Bashar al-Assad och regimstyrkorna.

Även utrikesminister Carl Bildt och FN-chefen Ban Ki-Moon var kritiska mot Kina och Rysslands veto. Ki-Moon menade att ländernas beslut "underminerar FN:s roll i det internationella samfundet". Och Carl Bildt bloggade om att Rysslands krav inte gick att gå med på.

"De ändringar Ryssland ville ha skulle ha vattnat ur på ett alltför avgörande sätt… Att detta var beklagligt är bara förnamnet. Risken är – i alla fall kortsiktigt – att detta spelar repressionens krafter i Damaskus i händerna", skriver Bildt på bloggen.

/
/
/
/
/
USA
/
FN
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Spikas upp på kors – för att fira påsk

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.

Inte bara trevligt med påsk? "Då kan det vara värt sura miner"

Påskfirandet är dessvärre inte lika trevligt för alla. Att återse familj och släkt kan betyda olika saker för olika människor. Nyheter24 har pratat med en psykolog om hur man kan hantera oron inför påskfirandet.

Här är tio korta utbildningar – med månadslön på minst 44 000 kronor

1 timme sedan
Sugen på nytt jobb, men mindre sugen på en lång utbildning? Här är tio korta utbildningar som leder till jobb med snittlön på minst 44 600 kronor i månaden.