Iranska kvinnliga ninjor förbereder sig innan träningen.
1 av 3
Iranska kvinnliga ninjor förbereder sig innan träningen. - Foto: faksimil/PressTV
I ninjutsu är respekt och ödmjukhet en viktig ingrediens i träningen.
2 av 3
I ninjutsu är respekt och ödmjukhet en viktig ingrediens i träningen. - Foto: faksimil/PressTV
Kvinnorna tränar bland annat Kung Fu
3 av 3
Kvinnorna tränar bland annat Kung Fu - Foto: Faksimil/PressTV

Kvinnliga ninjor tränas för att skydda Iran

3 500 kvinnor tränar nu kampsporten ninjustu för att kunna försvara sitt hemland om det hamnar i en militär konflikt med Israel.


Om kampsporten ninjutsu

Ninjutsu var, historiskt sett, en beteckning för vissa militära metoder i det medeltida Japan som framförallt handlade om att inhämta och hantera information. Här ingick strategi, spionage och rekognosering, men även överfall och bakhåll.

Kampsporten lärdes ut tillsammans med andra stridskonster, bland annat olika vapen som pilbåge, spjut, svärd och stav. Man fick också lära sig att hantera en obeväpnad strid och hur man tar sig in obemärkt i ett hus. 

IRAN. Samtidigt som spänningarna ökar mellan Iran och Israel, där de senare är övertygade om att Iran försöker ta fram kärnvapen, tränas 3 500 iranska kvinnor nu till att bli ninjor.

Enligt Daily Mail uppger en iransk statlig tevekanal att ninjorna kan komma att kallas in av militären och bli mycket användbara om konflikten mellan länderna leder till militära sammandrabbningar.

Kampsporten som kvinnorna utför heter ninjustu och anses vara en av de farligaste kampsporterna i världen. Sporten förknippas med hemliga agenter och legosoldater som specialiserat sig på okonventionella metoder.

Enligt ninjutsuinstruktören Fatima Maumer tilltalar kampsporten allt fler kvinnor. År 1989 startade grundaren Sensei Akbar Faraji skolan som lär ut ninjutsu i Iran. I dag har klubben totalt 24 000 medlemmar varav 3500 är kvinnor.

I undervisningen får ninjorna lära sig att använda farliga vapen så som pilbåge, svärd, karatepinnar och kaststjärnor. De får även lära sig traditionella japanska trick som till exempel "svärdet i handen".

Iranska TV-kanalen Press TV's inslag om de kvinnliga ninjorna:

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tidig påsk lyft för dagligvaruhandeln

Fred i Ukraina på agendan när Scholz möter Xi

Tysklands förbundskansler Olaf Scholz träffar Kinas president Xi Jinping i Peking på tisdagsmorgonen.

Irans attack: Amina, 7 år, träffades av splitter

Explosionerna ovanför Negevöknen i Israel var intensiva och luftförsvarets sirener ljöd. Men beduinfamiljen al-Hasoni hade ingenstans att ta skydd när splitter började falla från skyn. Nu kämpar deras sjuåriga dotter för sitt liv.

Upptäckt: Hundra gånger mer plast på havets botten

1 timme sedan
Enorma mängder plast flyter runt på och i havet. Men uppemot hundra gånger mer plast finns på havets botten, enligt en studie som bygger på videor från undervattensdrönare. Jag tycker att volymen och mängden på havsbotten är rätt stötande, säger forskaren Denise Hardesty.

Asienbörser backar rejält

1 timme sedan
Det var stora nedgångar i index på ledande börser i Asien i den inledande tisdagshandeln, mest beroende på skiftande signaler om den kinesiska ekonomin. Medan tillväxtsiffran för årets första kvartal var högre än väntat, 5,3 procent, överraskade siffrorna för detaljhandel och industriproduktion negativt.

Man dömd för mushot mot politiker

1 timme sedan
En man i 50-årsåldern har dömts för ofredande och olaga hot efter att han placerat en död mus, spetsad på ett pappersspjut, utanför dörren hos en högt uppsatt politiker i Östergötland, rapporterar P4 Östergötland.