President Dmitrij Medvedev har kallats för Putins marionett.
1 av 5
President Dmitrij Medvedev har kallats för Putins marionett. - Foto: Dmitry Astakhov/AP/Scanpix
Vladimir Putin återvänder till sin presidentpost.
2 av 5
Vladimir Putin återvänder till sin presidentpost. - Foto: Missha Japaridze/SCANPIX
Enligt uppgifter ska det ha förekommit så kallad karusellröstning.
3 av 5
Enligt uppgifter ska det ha förekommit så kallad karusellröstning. - Foto: Igor Yakunin/SCANPIX
Den gamle Sovjetledaren och Putin-kritikern Michail Gorbatjov passade på att rösta.
4 av 5
Den gamle Sovjetledaren och Putin-kritikern Michail Gorbatjov passade på att rösta. - Foto: Leonid Lebedev/SCANPIX
Tre kvinnor arresterades för en toplessprotest i Moskva. En av kvinnorna hade "tjuv" skrivet på sig och syftade på Putin.
5 av 5
Tre kvinnor arresterades för en toplessprotest i Moskva. En av kvinnorna hade "tjuv" skrivet på sig och syftade på Putin. - Foto: Misha Japaridze/SCANPIX

Putin Rysslands president

Omdiskuterade Vladimir Putin fick 58 procent av rösterna i det ryska presidentvalet, enligt ryska valundersökningar. Men den stora frågan är om Putin vann med lagliga medel. Under valdagen dog tre poliser i en blodig terrorattack.


UPPDATERAD. Efter toplessprotester från kvinnliga demonstranter och anklagelser om valfusk är resultatet klart. Vladimir Putin tar över presidentposten i Ryssland. Valdagen har bestått av många protester och enligt oppositionen har valet helt och hållet präglats av regelbrott. Det har bland annat förekommit så kallad karusellröstning. Flera busslaster uppges ha åkt runt med människor som röstat flera gånger i olika vallokaler.

En timme efter att en vallokal i Dagestan stängt inträffade en blodig terrorattack. Tre maskerade män med automatvapen attackerade lokalen. Tre poliser och en gärningsman sköts ihjäl. De två överlevande terroristerna flydde från platsen och lämnade kvar en väska med skjutvapen och minst en granatkastare, skriver DN.

I ett område i södra Ryssland ska statligt anställda ha blivit beordrade av tjänstemän att rösta på Putin, skriver Guardian. Enligt uppgifter har dessutom 200 000 arbetare inom energisektorn erbjudits pengar för att rösta på Putin, skriver Expressen.

På måndag kommer Putins motståndare att anordna massiva protestmöten i Moskva. Putin var president mellan 2000 och 2008, sen dess har han varit premiärminister. Hans efterträdare Dimitri Medvedev har under sin tid som president kallats för en marionett åt Putin. Putins parti Enade Ryssland har egen majoritet i det ryska parlamentet. Avlägsen tvåa i det omdiskuterade valet blir kommunistledaren Gennadij Ziuganov, skriver BBC.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!