Mannen, som enligt vittnen hade ett pistolliknande föremål, jagade genom två avdelningar innan han kunde gripas.
1 av 2
Mannen, som enligt vittnen hade ett pistolliknande föremål, jagade genom två avdelningar innan han kunde gripas. - Foto: BJÖRN LARSSON ASK / SvD / SCANPIX
St Görans sjukhus blev på torsdagen skådeplatsen för en vild polisjakt av en beväpnad man.
2 av 2
St Görans sjukhus blev på torsdagen skådeplatsen för en vild polisjakt av en beväpnad man. - Foto: Hans T Dahlskog / SCANPIX

Polisens jakt på knivman inne på sjukhuset

En man kom till sjukhuset för att söka vård och började sedan hota personalen med kniv. Polis med dragna vapen jagade honom genom byggnaden.


69 000 patientbesök om året

St Görans sjukhus är centralt beläget på Kungsholmen i Stockholm, inte långt från polishuset. Det är ett av landets största och tog 2009 emot 69 000 patientbesök. Dessutom är St Görans det första och hittills enda akutsjukhuset i Sverige med privat ägare - Capio AB.

STOCKHOLM. En vild polisjakt utspelade sig på St Görans sjukhus i Stockholm under torsdagen. En man kom dit för att söka vård men drog plötsligt fram en kniv och hotade personalen. Enligt ett anonymt vittne till Expressen ska han ha avväpnats av polis men sedan slitit sig loss och då dragit fram ett pistolliknande föremål.

"En overklig upplevelse för alla"

Det blev startskottet på en vild jakt där poliser med dragna vapen jagade mannen genom sjukhusbyggnaden. Jakten fortsatte genom en operationsavdelning och en vårdavdelning fulla av personal och patienter innan mannen kunde gripas.

– Det var en overklig upplevelse för alla och man blev chockad. Nu gick det bra men man undrar hur det skulle kunna ha slutat om han känt sig trängd och valt att skjuta. Både patienter och personal hade kunnat komma till skada, säger en sjukhusanställd till Expressen.

Polisen ville inte bekräfta om mannens "pistolliknande föremål" var ett riktigt vapen.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!