Onsdag 23 Jun
Stockholm

Porrstjärnor rasande på Santorum

Santorum vill slå ner hårt mot porrbranschen.
1 av 2
Santorum vill slå ner hårt mot porrbranschen. Foto: Eric Gay / AP / SCANPIX
Steven Hirsch, grundaren av porrfilmsbolaget Vivid, menar att det bara är ett jippo från Santorum.
2 av 2
Steven Hirsch, grundaren av porrfilmsbolaget Vivid, menar att det bara är ett jippo från Santorum. Foto: Damian Dovarganes/SCANPIX

Rick Santorum har rört upp känslor i porrbranschen efter att han vill slå ner mot hårdporr.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den republikanske presidentkandiaten Rick Santorum har sagt att han ska han slå ner mot hårdporr, motverka spridningen av internetporr och införa hårdare kontroller mot att visa sexuellt innehåll på teve. "USA lider av en pandemi av skada som kommer från pornografin", skriver Santorum. Hans kommentarer har rört upp känslor i en hel bransch: nämligen porrbranschen.

Nu samlas mängder av porrstjärnor och producenter mot Santorum. De menar att hans löfte om att förbjuda porr är ett pr-försök att vinna röster. Inom porrbranschen menar man att om om hårdporr förbjuds skulle det vara en inskränkning av yttrandefriheten och hota många människors levebröd.

"Vill bara framstå mer konservativ"

Santorum rasar även mot Barack Obama, "Obamas justitiedepartement verkar gynna barnporrfotografer i stället för barn och familjer, det kommer det att ändras under en Santorumadministration", skriver han.

I porrbranschen menar man att Santorum bara vill späda på sin image som konservativ.

– Vid det här laget försöker vi bara behålla våra jobb. Vi är redan skadade ekonomiskt genom att vi inte får distribuera på iTunes eller Amazon. Måste ni verkligen hota med att ta bort de få områden vi har kvar att sprida porren i, säger porrstjärnan Joanna Angel till Daily Mail.

Kommentera
Kopiera länk
Dela