Iranska kvinnliga ninjor förbereder sig innan träningen.
1 av 3
Iranska kvinnliga ninjor förbereder sig innan träningen. - Foto: faksimil/PressTV
I ninjutsu är respekt och ödmjukhet en viktig ingrediens i träningen.
2 av 3
I ninjutsu är respekt och ödmjukhet en viktig ingrediens i träningen. - Foto: faksimil/PressTV
Kvinnorna tränar bland annat Kung Fu
3 av 3
Kvinnorna tränar bland annat Kung Fu - Foto: Faksimil/PressTV

Iranska ninjorna vill stämma media för förtal

Nyhetsbyrå anklagas för att förtal efter rapporteringen om kampsportarna.


En grupp iranska kampsportare är beredda att driva ett stämningsmål mot den internationella nyhetsbyrån Reuters då de anser sig ha förtalats i rapporteringen om dem.

Framför allt är det deras farlighet och vilja att ta till våld som överdrivits.

- Reuters har presenterat oss som lönnmördare för hela världen. Sanningen måste komma fram i ljuset och alla måste få veta att vi bara är en grupp atleter och kampsportare. Vi kontrolleras också av idrottsministeriet och kampsportsförbundet, säger Akbar Faraji, som var med och tog Ninjutsun till Iran för över 20 år sedan, till Press TV.

Också Nyheter24 har, liksom andra medier, återgivit delar av den internationella rapporteringen om de så kallade ninjorna. Enligt kvinnorna själva är det Reuters som har gått för långt då de haft ett tydligt syfte med sin rapportering från början.

- Kvinnan från Reuters ställde bara en fråga som hade ett väldigt uppenbart svar. Jag tror att alla skulle svara ja på frågan om de är beredda att försvara sig och sitt land om man attackeras, säger Khatereh Jalilzazadeh till iranska Press TV.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Priset sänks på bensin och diesel – så billigt blir det

Ukraina: Åtta döda i nattens attacker

1 timme sedan
Minst åtta människor rapporteras ha dödats och ett tjugotal skadats i nattens ryska attacker mot Ukraina. De riktades i huvudsak mot regionen Dnipropetrovsk, enligt inrikesdepartementet i Kiev.

Högsta antalet viltolyckor på tio år

1 timme sedan
Totalt inrapporterades 64 792 viltolyckor i fjol, att jämföra med 61 999 året innan. Det är det högsta antalet viltolyckor på de svenska vägarna på tio år.

Geely dumpar Volvo-aktier – kursen faller

1 timme sedan
AB Volvos aktie faller med 4,5 procent sedan kinesiska Zhejiang Geely Holding meddelat att man sålt av hela sitt innehav av B-aktier i AB Volvo för drygt 14 miljarder kronor.

Bättre än väntat från Avanza

1 timme sedan
Nätbanken Avanza redovisar ett rörelseresultat på 647 miljoner kronor för det första kvartalet. Det kan jämföras med vinsten på 579 miljoner kronor för det första kvartalet 2023. Det var bättre än väntat, enligt analytikernas prognoser.

Totalstopp i trafiken – frontalkrock mellan två bilar på länsväg 153

2 timmar sedan
"På länsväg 153, öster om Ätran, har en trafikolycka inträffat.", skriver polisen på sin hemsida.