VIDEOEXTRA: Här störtar de ner för ett 60 meter långt stup

Bogseringsarbetet vid bergsstupet gick allt annat än bra. Lyckligtvis överlevde de båda förarna utan några större skador.


NORDLAND/LEIRFJORDEN. Bogseringsarbetet på en lastbil som kört fast nära ett stup på söndagsförmiddagen gick allt annat än bra. När en bärgningsbil försöker dra loss lastbilen störtar i stället de båda fordonen ned för bergsväggen.

– Jag stod och tittade på bogseringsarbetet när fordonen plötsligt bara försvann, säger ögonvittnet Per Einar Antonsen från räddningstjänsten, till VG Nett.

Chauffören till bärgningsbilen lyckades ta sig ur precis innan de båda fordonen föll 60 meter ner i stupet. Lastbilschaffören däremot blev kvar och vårdas på sjukhus för svåra benbrott. 

- Mannen är 49 år och har allvarliga frakturer. Hans tillstånd är stabilt, och han får behandling på intensivvårdsavdelningen på sjukhuset, berättar kirurgen John Kufås via sjukhusets kommunikationsavdelning till VG Nett.

Arnt Ove Brattbakk, chauffören till bärgningsbilen, hade bara några enstaka sekunder att ta sig ut och hade ingen möjlighet att hjälpa lastbilschauffören.

– Jag är säker på att jag inte hade kunnat göra på annat sätt, det var han som drog med sig mig och jag vet inte varför men jag tror inte han var rustad för norska vintervägar med sina sommardäck, säger Brattbakk till norska TV2.

Se när de båda fordonen faller ned för stupet:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!