Bilen tar sig snabbt fram både i luften och på bilvägar.
1 av 3
Bilen tar sig snabbt fram både i luften och på bilvägar. - Foto: Scanpix
Den flygande bilen väntas kosta nästan 2 miljoner kronor.
2 av 3
Den flygande bilen väntas kosta nästan 2 miljoner kronor. - Foto: Scanpix
Den är utrustad med två säten, fyra hjul och vingar.
3 av 3
Den är utrustad med två säten, fyra hjul och vingar. - Foto: Scanpix

VIDEOEXTRA: Flygande bilar - snart en verklighet

Snart inte längre science fiction - en flygande bil klarade av sin första flygtur på måndagen.


Den flygande bilen liknar ett flygplan till utseendet och är utrustad med två säten, fyra hjul och vingar. Redan nästa år hoppas bolaget Terrafuga sälja sin första flygande bil.

Men vägarna kommer säkerligen inte bombaderas av flygande bilar inom en snart framtid. Enligt Huffington Post förväntas priset ligga på 279 000 dollar, vilket motsvarar nästan 2 miljoner kronor.

- Den är unik och kommer att sälja. Men frågan är om det någonsin vara lönsamt? säger Robert Mann, analytiker inom flygplansindustrin, till Huffington Post.

Bilen kan ta sig snabbt fram både i luften och på bilvägar. Totalt klarar den av att köra 112 kilometer i timmen på en bilväg och flyga 185 kilometer i timmen. Dock kommer den inte att kunna hjälpa dig att slippa stå i långa bilköer. Man måste ha en landningsbana för att kunna lyfta.

Se den flygande bilen här:

Det fanns flygande bilar redan på 80-talet. I filmen Tillbaka Till Framtiden flög huvudkaraktärerna en Deleorean:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tusentals bilar återkallas – fel på gaspedalen

Lyxfällan-Magnus: Så måste du lägga upp din budget under 2024

Magnus Hedberg är expert och programledare i Lyxfällan. Till Nyheter24 ger han sina mest värdefulla tips när det kommer till att lägga upp en budget, för att på bästa sätt få koll på sina slantar.

Flera personer knivskurna – området avspärrat av polis

Flera personer har hittats skadade utomhus i centrala Västerås, skriver polisen på sin hemsida.

Ändringen i pensionen får skarp kritik: "Orättvist"

Tjänstepensionen ska göras om, det föreslår riksdagens pensionsgrupp. Men två tunga pensionärsnamn riktar skarp kritik mot förslaget, som de menar kommer leda till större orättvisor mellan de rika och fattiga pensionärerna.

Samlade in till mördade Mikaels son: Risk för skattesmocka?

När 39-årige pappan Mikael dödades av gängkriminella i Skärholmen lämnades hans 12-årige son faderlös. För att hjälpa pojken påbörjades en insamling via poliskonstapeln Mustafa Panshiris privata swishkonto, som samlade in över en miljon kronor. Nu riskerar han dock en rejäl skattesmocka om han inte ser upp. – Jag var tvungen att göra något, säger Mustafa Panshiri till Nyheter24.

Armani svänger – börsnotering möjligt

Inför sin 90-årsdag öppnar den italienska modelegenden och miljardären Giorgio Armani för att det kan bli stora förändringar i modebolaget Armanis ägarstruktur när han avgår. En börsnotering kan inte uteslutas.