Tisdag 30 Nov
Stockholm

Obamas krafttag mot kongressens korruption

Obama signerade under onsdagen "The STOCK Act".
1 av 4
Obama signerade under onsdagen "The STOCK Act". Foto: Carolyn Kaster / AP / SCANPIX
STOCK står i det här fallet för "Stop Trading On Congressional Knowledge".
2 av 4
STOCK står i det här fallet för "Stop Trading On Congressional Knowledge". Foto: Carolyn Kaster / AP /SCANPIX
Det nya förslaget har blivit väl mottaget i kongressen. Det har hyllats för att ena både demokrater och republikaner.
3 av 4
Det nya förslaget har blivit väl mottaget i kongressen. Det har hyllats för att ena både demokrater och republikaner. Foto: Carolyn Kaster / AP / SCANPIX
Louise Slaughter föreslog den nya lagen redan år 2006.
Bilden är tagen från när Obamas sjukvårdsreform skrevs under i mars 2010.
4 av 4
Louise Slaughter föreslog den nya lagen redan år 2006. Bilden är tagen från när Obamas sjukvårdsreform skrevs under i mars 2010. Foto: Manuel Balce Ceneta / AP / SCANPIX

"Det nya lagförslaget enar demokrater och republikaner."

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Obamas bästa prestationer

1. Sjukvårdsreformen - avslutade det tusentals demokrater kämpat för tidigare. Fri sjukvård för USA:s medborgare.

2. Tog hem de amerikanska trupperna från Irak.

3. Påbörjat arbetat att hämta hem USA:s trupper från Afghanistan

4. Genomförde Wall Street-reformen.

Det senaste tillskottet bland president Obamas prestationer är "The STOCK Act" - vilket står för "Stop Trading On Congressional Knowledge".

WASHINGTON. Under onsdagen signerade den amerikanske presidenten Barack Obama ett lagförslag för att minska den allmänna inställningen om att USA har ett orättvist system.

Lagförslaget, "The Stock Act", syftar till att förhindra politiker och andra personer med insyn i kongressen att använda information till att byta eller investera i aktier. Demokraterna menar att valda politiker inte bör äga aktier inom industrier de själva har makten att påverka, skriver CNN.

- De mäktiga borde inte få skapa egna regler för sig själva samtidigt som andra regler gäller för allmänheten. Om detta gäller våra största aktiebolag och våra mest framgångsrika medborgare, gäller det definitivt också våra framröstade politiker, speciellt i en tid då det är ett underskott på förtroende i den här staden och resten av landet, säger Obama.

"Enar republikaner och demokrater"

Lagförslaget togs fram för fösta gången år 2006 av demokraten Louise Slaughter. Då fick förslaget inte tillräckligt mycket förtroende. Nu är det andra bullar.

- I stället för att låta våra meningsskiljaktigheter splittra oss, som så ofta sker i Washington, kan det här opartiska lagförslaget visa att vi kan förenas och leverera resultat för det amerikanska folket, säger republikanen Eric Cantor, enligt CNN

Efter Slaughters lagförslag år 2006 gjordes flera avslöjanden av CBS om politiker som utnyttjat sin ställning och investerat efter insynen de haft i kongressen. Flera av dem som togs upp i avslöjandena dök däremot inte upp vid onsdagens signering.

Se Obama signera lagen:

Kommentera
Kopiera länk
Dela