Tisdag 3 Aug
Stockholm

17 år och har redan byggt ett kärnkraftverk

Yaylor Wilson är den yngste någonsin att bygga en egen kärnreaktor.
1 av 5
Yaylor Wilson är den yngste någonsin att bygga en egen kärnreaktor. Foto:
Han beskriver sig som besatt av radioaktivitet.
2 av 5
Han beskriver sig som besatt av radioaktivitet. Foto:
Wilson började sin karriär inom kärnfysik redan som 10-åring.
3 av 5
Wilson började sin karriär inom kärnfysik redan som 10-åring. Foto:
Som 11-åring började han bryta uran.
4 av 5
Som 11-åring började han bryta uran. Foto:
Hans föräldrar fattar ingenting.
5 av 5
Hans föräldrar fattar ingenting. Foto:

Supergeniet Taylor Wilson från USA undervisar redan på universitetet och hans nästa steg är att hitta ett botemedel mot cancer.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

NEVADA. Taylor Wilson, blott 17 år gammal, började redan som åttaåring läsa om kärnkraft och radioaktivitet , och beskriver intresset som "en kärleksaffär". Han är besatt av ämnet och ägnar i stort sett all fritid åt sina komplicerade forskningsprojekt. Låter det otroligt? Det blir bättre.

Vid 10 års ålder byggde han sin första bomb. När han var 11 började han bryta uran och köpa plutoniumflaskor på nätet. 14 år fyllda blev han den yngste någonsin att skapa en kärnklyvning, vilket skedde i föräldrarnas källare.

På University of Nevada har Taylor ett eget labb, där han just nu är i full gång med att bygga klart en egen kärnkraftsreaktor. Han undervisar även på läroverket och studerar själv vid en skola för särskilt begåvade elever, enligt sin egen hemsida.

Förutom sin kärnreaktor, jobbar Taylor med hundratals andra idéer och projekt. Ett av dessa är att bota cancer, som han hoppas lyckas genomföra inom en snar framtid.

– Ingenting är omöjligt för mig, säger han till amerikanska CBS.

I början av 2011 försökte en 31-årig man i Ängelholm att bygga en kärnreaktor. Men det tog inte lång tid förrän polisen gjorde tillslag mot lägenheten.

Kommentera
Kopiera länk
Dela