Torsdag 16 Sep
Stockholm

Barnkalaset slutade i bröllopsfest - blev bortgift på femårsdagen

Hon trodde att släkten kommit för att delta i hennes kalas. I stället giftes hon bort mot hennes vilja.
1 av 3
Hon trodde att släkten kommit för att delta i hennes kalas. I stället giftes hon bort mot hennes vilja. Foto: Bertil Ericson / SCANPIX
Femårsdagen slutade inte som Samina hade tänkt.
2 av 3
Femårsdagen slutade inte som Samina hade tänkt. Foto: CLAUDIO BRESCIANI / SCANPIX
– Islam skyddar kvinnornas rättigheter och jag är glad att jag funnit den religion som Gud sänt - och inte det Islam som blivit kapat av schakalerna som förvränger dess sanna lära, säger Samina.
3 av 3
– Islam skyddar kvinnornas rättigheter och jag är glad att jag funnit den religion som Gud sänt - och inte det Islam som blivit kapat av schakalerna som förvränger dess sanna lära, säger Samina. Foto: Shakil Adil / AP / SCANPIX

"Det är därför jag nu delar mina erfarenheter för att sträcka ut min hand till de flickorna och unga kvinnorna. Det finns ett ljus i slutet av tunneln."

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
"Islam har blivit kapat"

Vid 20 års ålder födde Samina Shah sitt första barn. Äktenskapet var fortfarande en mardröm som hon ville fly undan, men rädslan för vad som skulle ske med dottern fick henne att stanna med sin man.

Dottern fick henne också att överge sina självmordstankar eftersom Samina inte ville utsätta sitt barn för den tragedin.

"Förvränger läran"

I stället fann den unga mamman lyckan i att studera. Mot makens vilja spenderades allt mer tid åt studierna och vid 37 års ålder lämnade Samina äntligen sitt mardrömsäktenskap.

– Islam skyddar kvinnornas rättigheter och jag är glad att jag funnit den religion som Gud sänt - och inte det Islam som blivit kapat av schakalerna som förvränger dess sanna lära, säger hon, enligt The Sun.

ENGLAND. Det var på femårsdagen för över trettio år sedan som Samina Shahs liv vändes upp och ner. Släktingarna hade sagt att de skulle fira hennes födelsedag - men i stället anordnade de en bröllopsfest, rapporterar The Sun.

I dag är Samina i 40-års åldern och har valt att träda fram med sin historia för att inspirera och hjälpa barn som drabbats av liknande scenarion.

– Mitt hjärta går ut till barnen och alla andra som tvingas in i giftermål. Det är därför jag nu delar mina erfarenheter för att sträcka ut min hand till de flickorna och unga kvinnorna. Det finns ett ljus i slutet av tunneln.

"Det är brottsligt"

Äktenskapet fullbordades när Samina var 14 år gammal. Hon försökte då fly från maken men hölls kvar mot sin vilja.

Samina vill däremot vara tydlig med att tvingat bortgifte inte härstammar från religionen utan snarare från gamla traditioner som en liten minoritet fortfarande upprätthåller.

– Det finns inget i islam som rättfärdigar tvingat bortgifte och att göra det mot ett barn är inte bara fel - utan brottsligt, säger hon.

Efter många års bearbetning har spökena från Saminas förflutna slutat att hemsöka lika ofta. Hon lämnade sin man när vid 37 års ålder och är i dag en framgångsrik entreprenör.

Kommentera
Kopiera länk
Dela