Politikresan blev festhelg

- 16/04/2012, 16:01 -
"Hillary lets loose in Colombia" lyder rubriken i CNN:s politikblogg.
1 av 2

"Hillary lets loose in Colombia" lyder rubriken i CNN:s politikblogg.

Faksimil från CNN:s politikblogg Political ticker.

2 av 2

Jacquelyn Martin/AP/Scanpix

Besöket i Colombia skulle bli en politisk framgång för Obamas regering. Men presidentens närmaste kollegor passade på att njuta lite extra av vistelsen.

CARTAGENA. Under toppmötet skulle de ekonomiska och politiska förhållanderna mellan Nord- och Sydamerika diskuteras. Men flera ur  Barack Obamas närmaste krets tog tillfället i akt att ta semester.

Den amerikanska utrikesministern Hillary Clinton blev lyckligt ovetande fotograferad när hon festade på nattklubben Café Havana i Cartagena i Colombia.

Clinton, som är känd för sina strikta kostymer och sitt korrekta uppträdande, rörde sig vilt på dansgolvet med en öl i handen. Omringad av vänner dansade hon med händerna uppsträckta, skriver Daily Mail.

Umgänge med prostituerade

Men större uppmärksamhet väckte de tolv personer ur Obamas livvakt, Secret Service, som skickades hem efter misstänkt umgänge med prostituerade. Enligt Washington Post, som först fick uppgifterna, vill Secret Service inte helt bekräfta vad som hänt.

– Secret Service tar alla anklagelser om tjänstefel på stort allvar. Personalskiftet kommer inte att påverka den omfattande säkerhetsplanen som beretts inför presidentens resa, sa myndighetens talesperson Edwin Donovan till tidningen.

Flera av livvakterna är gifta och ersattes direkt av nytt manskap.

På fredagskvällen exploderade två sprängladdningar i Cartagena, som misstänks ha placerats ut för att störa mötet. Ingen person kom dock till skada under explosionen.