"Hillary lets loose in Colombia" lyder rubriken i CNN:s politikblogg.
1 av 2
"Hillary lets loose in Colombia" lyder rubriken i CNN:s politikblogg. - Foto: Faksimil från CNN:s politikblogg Political ticker.
2 av 2
- Foto: Jacquelyn Martin/AP/Scanpix

Politikresan blev festhelg

Besöket i Colombia skulle bli en politisk framgång för Obamas regering. Men presidentens närmaste kollegor passade på att njuta lite extra av vistelsen.


CARTAGENA. Under toppmötet skulle de ekonomiska och politiska förhållanderna mellan Nord- och Sydamerika diskuteras. Men flera ur  Barack Obamas närmaste krets tog tillfället i akt att ta semester.

Den amerikanska utrikesministern Hillary Clinton blev lyckligt ovetande fotograferad när hon festade på nattklubben Café Havana i Cartagena i Colombia.

Clinton, som är känd för sina strikta kostymer och sitt korrekta uppträdande, rörde sig vilt på dansgolvet med en öl i handen. Omringad av vänner dansade hon med händerna uppsträckta, skriver Daily Mail.

Umgänge med prostituerade

Men större uppmärksamhet väckte de tolv personer ur Obamas livvakt, Secret Service, som skickades hem efter misstänkt umgänge med prostituerade. Enligt Washington Post, som först fick uppgifterna, vill Secret Service inte helt bekräfta vad som hänt.

– Secret Service tar alla anklagelser om tjänstefel på stort allvar. Personalskiftet kommer inte att påverka den omfattande säkerhetsplanen som beretts inför presidentens resa, sa myndighetens talesperson Edwin Donovan till tidningen.

Flera av livvakterna är gifta och ersattes direkt av nytt manskap.

På fredagskvällen exploderade två sprängladdningar i Cartagena, som misstänks ha placerats ut för att störa mötet. Ingen person kom dock till skada under explosionen.

/
/
/
/
USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Femte person misstänkt för väskmordet

Buss körde av bro i Sydafrika – 45 döda

45 personer har omkommit i en bussolycka i Sydafrika, enligt landets transportdepartement.

Ryskt veto stoppar FN-övervakning av Nordkorea

Ryssland har stoppat förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.

Indiens opposition: Demokratin i fara

En knapp månad innan jättelandet Indien går till val har en av de ledande oppositionspolitikerna häktats. Flera protestmarscher har utlysts och en samlad opposition varnar för att demokratin står på spel.

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

1 timme sedan
Antalet nyfödda barn i Japan är så få att en av landets blöjtillverkare väljer att hårdsatsa på sina vuxenprodukter i stället.

Ruttet påskägg för stockholmarna: Kommunchef tappade bort miljard

1 timme sedan
Nyheter24 har intervjuat Karin Wanngård, Socialdemokraternas finansborgarråd i Stockholms Stad om miljardförlusten i upphandlingen inom bland annat avloppssystemen under staden som tredubblats i pris från en halv miljard, till 1,4 miljarder. Chefen som godkände beslutet gick bakom ryggen på de valda politikerna. - Det som framkommit är oerhört allvarligt, säger Karin Wanngård, som får städa upp efter fadäsen.