Misstänkte terrorsvensken: "Jag har tjänat pengar som knarklangare"

- 17/04/2012, 15:30 -
De åtalade anländer till häktet.
1 av 4

De åtalade anländer till häktet.

Peter Hove Olesen/Scanpix

Målet var ett blodbad på Jyllands-Posten.
2 av 4

Målet var ett blodbad på Jyllands-Posten.

Sahbi Zalouti, en av de åtalade.
3 av 4

Sahbi Zalouti, en av de åtalade.

Fredrik Sandberg/Scanpix

Polisen anländer till rättegången med en låda fylld med bevismaterial.
4 av 4

Polisen anländer till rättegången med en låda fylld med bevismaterial.

Kenneth Meyer/Scanpix

På måndagseftermiddagen fortsatte rättegången mot de män som åtalats för att ha planerat en massaker på danska Jyllands-Posten.

KÖPENHAMN. Nyheter24 har tidigare uppmärksammat rättegången mot de svenskar, som står åtalade för att ha planerat en terrorattack mot bland annat tidningen Jyllands-Posten i Köpenhamn 2010.

När männen greps, beslagtogs flera automatvapen, och även sedelbuntar med ett värde av 20 000 dollar. En de åtalade, Sahbi Zalouti, har i förhör sagt att den medåtalade  Mounir Dhahri, 46, hade skaffat vapnen, rapporterar Politiken. Zalouti menar dock själv att han inte trodde att kumpanen skulle använda dem, skriver Avisen.

Mounir Dhahri har bott i Sverige en längre tid, i Järfälla utanför Stockholm.

Tjänat pengar som narkotikakurir

På måndagseftermiddagen fortsatte rättegången, där Dhahri utfrågades. Mannen, som härstammar från Pakistan, greps i sin lägenhet i december 2011.

Han påstår att den stora summan pengar kommer ifrån klädförsäljning i Turkiet och Grekland. Dhahri säger också att han tjänat betydande summor genom sin verksamhet som narkotikakurir mellan Iran och Turkiet, skriver Jyllands-Posten.

Hämtat pengar i Pakistan

Men åklagarsidan tror att pengarna kommer från Pakistan, där mannen bodde med sin familj hösten 2008, har i förhör sagt att den åtalade mannen hämtat pengarna i Pakistan med syftet att finansiera terrorattacken. Zalouti ska även ha skickat pengar till Dhahri under vistelsen i landet.

Dhahri menar att Zalouti ljuger, och att han inte alls befunnit sig i Pakistan. Istället har han vistats i länder som Italien, Grekland och Belgien.