En servitris utklädd till sjuksköterska håller upp en triple bypass burger.
1 av 4
En servitris utklädd till sjuksköterska håller upp en triple bypass burger. - Foto: Matt York/AP/Scanpix
Rätterna på menyn är döpta till olika sjukhustermer som "Flatliner" och "Bypass" burgers.
2 av 4
Rätterna på menyn är döpta till olika sjukhustermer som "Flatliner" och "Bypass" burgers. - Foto: Matt York/Scanpix
Vid ingången till restaurangen finns det varningsskyltar som säger att man kan dö innan man hinner betala.
3 av 4
Vid ingången till restaurangen finns det varningsskyltar som säger att man kan dö innan man hinner betala. - Foto: Julie Jacobson/AP/Scanpix
Heart Attack Grill ligger på Fremont Street i Las Vegas.
4 av 4
Heart Attack Grill ligger på Fremont Street i Las Vegas. - Foto: Julie Jacobson/AP/Scanpix

Heart attack grill drabbat av andra hjärtattacken på kort tid

Ägaren tycker att det är tråkigt men menar att kvinnan fått som hon velat - en "dödskyss".


The Heart Attack Grill

The Heart Attack Grill grundades 2005 och är känd för sina kaloririka hamburgareburgare. Ägaren Jon Basso säger att restaurangen är dålig för dig, men rolig och att den tilltalar människor som inte bryr sig om sin hälsa.

Den 11 februari 2012 drabbades en man av bröstsmärtor när han åt en Triple Bypass Burger som består av bland annat 700 gram kött och ett dussintal baconskivor. Ägaren Jon Basso ringde efter ambulans fördes till sjukhus där det konstaterades att han drabbats av en hjärtattack. Mannen har återhämtat sig.

LAS VEGAS. Hamburgerrestaurangen Heart Attack Grill är känd för sina enorma monsterburgare och lever verkligen upp till sitt namn. På bara några månader har två personer drabbats av en hjärtattack under sin vistelse på restaurangen.

Det senaste fallet inträffade på lördagen då en kvinna föll ihop efter att hon ätit ett av restaurangens rejäla mål.

Ägaren Jon Basso hoppas att kvinnan återhämtar sig snabbt men påpekar samtidigt att hon fått som hon velat - hon beställde hamburgaren Kiss of death - "dödskyssen". Basso berättar att kvinnan också hade druckit margaritas och rökt ett antal cigaretter innan hon drabbades av hjärtattacken.

- Hon åt, drack, rökte, skrattade, dansade, hade roligt. Men om du behandlar din kropp sådär dag ut och dag in kommer din kropp troligtvis ge upp, säger Basso till Los Angeles Times och förklarar samtidigt att restaurangen tilltalar människor som inte bryr sig om sin hälsa.

Hamburgaren innehåller 10 000 kalorier

Heart Attack Grill har sjukhustema för att göra narr av läkare som uppmanar folk till att hålla sig borta från enorma intag av kalorier och feta mål.

Enligt Los Angeles Times är servitriserna klädda som sjuksköterskor och gästerna kallas för patienter. Rätterna på menyn är döpta till olika sjukhushustermer som exempelvis "Flatliner" och "Bypass" burgare.

En av hamburgarna, The Quadruple Bypass Burger, uppges innehålla så mycket som 10 000 kalorier och anses vara den mest kaloririka burgaren i världen.

Varningsskyltar som varnar för maten

Jon Basso arbetar för att motarbeta anorexia och nykterhet i världen, enligt egen utsago. Restaurangen erbjuder bland annat sina gäster som väger mer än 159 kilogram ett gratismål. Han berättar även att han inte bryr sig om ansvar eller om någon av hans "patienter" stämmer honom.

- Jag har haft varningsskyltar sedan öppningsdagen år 2005 som varnar om hur dålig vår mat är för dig.

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
/
/
/
/
/
/
/
USA
/