Tisdag 21 Sep
Stockholm

Häktad man "glömdes bort" – drack sitt eget urin för att överleva

Daniel Chong ropade på hjälp och sparkade på dörren – men ingen hörde honom.
Daniel Chong ropade på hjälp och sparkade på dörren – men ingen hörde honom. Foto: Gunnar Lundmark / Scanpix

23-årige Daniel Chong häktades misstänkt för narkotikabrott – men glömdes sedan bort av polisen.– De kom aldrig tillbaka och ignorerade alla mina skrik, säger Chong.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

SAN DIEGO. Daniel Chong, 23, blev inlåst i en liten cell på fyra kvadratmeter utan mat och vatten i över fem dygn. När polisen väl kom på sitt misstag hade 23-åringen gått ner sju kilo och tvingats dricka sitt eget urin för att överleva.

– Jag vet fortfarande inte hur det kunde hända. Jag förstår inte hur de kunde glömma bort mig, säger Daniel Chong till BBC.

Chong greps i en narkotikarazzia och togs in till förhör misstänkt för narkotikabrott. Efter förhöret fick han beskedet att han skulle få åka hem och en av poliserna erbjöd honom till och med skjuts. Men någonting gick snett och han blev istället inlåst i cellen.

– Jag ber hemskt mycket om ursäkt till den här unge mannen och jag vill betona att den här händelsen inte samspelar med de höga krav jag ställer på mina anställda, säger chefen för San Diego-polisen William Sherman.

Enligt BBC var Chong okontaktbar och hade fått problem med njurarna när han hittades i cellen. Han togs till sjukhus där han fick intensivvård i tre dagar. Polisen har nu inlett en utredning som ska ta reda på vad som gick fel.

Kommentera
Kopiera länk
Dela