Polisen tror att Breivik ljuger om anledningen till att han var i Liberia.
1 av 3
Polisen tror att Breivik ljuger om anledningen till att han var i Liberia. - Foto: Heiko Junge / SCANPIX
2002 befann sig Breivik i huvudstaden Monrovia.
2 av 3
2002 befann sig Breivik i huvudstaden Monrovia. - Foto: Rebecca Blackwell/SCANPIX
Alla spår av hans vistelse försvann i samband med att Charles Taylor förlorade makten i landet.
3 av 3
Alla spår av hans vistelse försvann i samband med att Charles Taylor förlorade makten i landet. - Foto: Peter Dejong/SCANPIX

Breivik förde över pengar till okänd man i Liberia

Under 2002 förde massmördaren Anders Behring Breivik över 5000 dollar till en okänd man i Liberia. Polisen försöker nu hitta mannen men alla spår slutar vid en bank i huvudstaden Monrovia.


OSLO. Anders Behring Breivik påstår att han reste till Liberia 2002 för att möta en serbisk högerextremist och krigshjälte som han träffat på nätet. Polisen tror däremot att Breivik ljuger. De tror att han var i landet antingen för att köpa diamanter eller för att han fallit offer för ett så kallat "Nigeriabrev", skriver Dagbladet.

Under perioden förde Breivik över pengar till ett konto skrivet på en okänd man i Liberia. Från en bank i London förde han först över 500 dollar den 31 maj och den 14 juni förde han över 4500 dollar till samma bankkonto.

Men den mystiske mottagarens namn finns inte längre kvar i någon databas. Alla spår av honom tar slut på banken i huvudstaden Monrovia. Polisens arbete med att kartlägga Breiviks tid i Liberia har förvärrats av att alla spår av honom försvann när Liberias förre ledare Charles Taylor förlorade makten 2003.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!