Söndag 19 Sep
Stockholm

Efter blodiga protestmöten: utegångsförbud i Kairo

Hosni Mubarak avsattes 2011.
1 av 4
Hosni Mubarak avsattes 2011. Foto: Charles Dharapak / SCANPIX
Elva personer dödades i en demonstration utanför försvarsdepartementet i onsdags.
2 av 4
Elva personer dödades i en demonstration utanför försvarsdepartementet i onsdags. Foto: Mohammed Asad / AP / SCANPIX
300 skadades och en person dog under demonstrationerna i fredags.
3 av 4
300 skadades och en person dog under demonstrationerna i fredags. Foto: Ahmed Gomaa/SCANPIX
Militärrådet och dess ledare Hussein Tantawi (mitten) har infört utegångsförbud i staden efter de blodiga protesterna.
4 av 4
Militärrådet och dess ledare Hussein Tantawi (mitten) har infört utegångsförbud i staden efter de blodiga protesterna. Foto: SCANPIX

Regimen införde från lördags natt ett utegångsförbud i Kairo efter att flera människor dött under de våldsamma protesterna den senaste veckan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

KAIRO. Utegångsförbudet gäller från elva på kvällen till klockan sex på morgonen, lokal tid. Förbudet blev en nödlösning från det syrande militärrådets sida efter de våldsamma protesterna som varit i Kairo den senaste tiden. I fredags dog en person och över 300 människor skadades när demonstrationer mot landets militärregering urartade i Abbasiya-området. Bland demonstranterna fanns också ett stort missnöje mot hur långsamt landet reformerats efter att förre presidenten Hosni Mubarak avsattes 2011.

– De personer som var inblandade i upploppen i Abbasiya och som anstiftade dem kommer att behandlas i enlighet med egyptisk lag, sa en talesman för det styrande militärrådet.

Militärrådets styre har orsakat ett stort missnöje bland befolkningen. Det nuvarande samhället är inte det samhälle som demonstranterna hoppades på när Mubarak lämnade presidentposten.

Dödsfallet i fredags är långt ifrån det enda. I onsdags dödades elva personer under en demonstration utanför försvarsdepartementet. Militären ska ha skjutit av skarpa varningsskott under dessa protestmöten, skriver CNN.

Kommentera
Kopiera länk
Dela