Viktökningen tog död på den tvåårige katten.
1 av 3
Viktökningen tog död på den tvåårige katten. - Foto: Santa Fe Animal Shelter / AP /SCANPIX
39 pounds, som det står på vågen, blir närmare 18 kilo om man omvandlar siffran till den europeiska viktenheten.
2 av 3
39 pounds, som det står på vågen, blir närmare 18 kilo om man omvandlar siffran till den europeiska viktenheten. - Foto: Jennifer Steketee / AP / SCANPIX
Katten röntgades när han fick svårigheter att andas. Dessvärre var det försent.
3 av 3
Katten röntgades när han fick svårigheter att andas. Dessvärre var det försent. - Foto: Jan Bauer / AP / SCANPIX

Tvåårige "tjockiskatten" Meow åt ihjäl sig

Katten överlämnades till djurvårdscentralen när husdjuret blev för tungt för den pensionerade ägaren. Nu har viktökningen dödat Meow.


"RIP Meow"

"Även fast fyra olika veterinärer arbetade med Meow, kunde vi inte stoppa  progressionen avvad som visade sig vara en sviktande lunga. Meow hade klarat sig så bra i sitt fosterhem; gått upp för trapporna själv och sökt tillgivenhet - så att det blir väldigt svårt att förstå att han är borta. Vi kommer förevigt att vara tacksam för den uppmärksamhet Meows storlek har fört till djurfetma och djurvård runt hela landet. Vi är speciellt tacksamma till er som förälskade er i den här charmerande katten - precis som vi - och var så intresserade i hans framsteg och framgång. Med tacksamhet, Mary Martin", skriver djurvårdsorganisationen på Facebook.

SANTA FE. Efter att den 87-åriga ägaren lämnade in tvåårige Meow till ett djurvårdscenter förra månaden, har den 18 kilo tunga han-katten avlidit.

Dödsorsaken talar nästan för sig själv - Meow led nämligen av både diabetes och en sjuklig fetma som ständigt bidrog till viktökningen.

– Det var en chock och olyckligt för oss alla. Vi blev alla förälskade i honom, säger Mary Martin, ägaren för djurorganisationen, enligt Huffington Post

"Inspirerat djurägare"

På onsdagen började katten få svårt att andas. Han röntgades och förbereddes för akutvård.

Dessvärre gick det inte att rädda husdjuret på 18 kilo.

– Vi kommer förevigt att vara tacksam för den uppmärksamhet Meows storlek har fört till djurfetma och djurvård runt hela landet, står det på djurvårdscentralens officiella Facebooksida.

Meow har blivit en inspiration för djurägare över hela världen. Många har hört av sig och sagt att de ska tänka på sin egen - och deras husdjurs diet i framtiden, skriver Huffington Post.

 

Se ett inslag om Meow:

/
/
Dog
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!