Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

13-åring brände mamma inne

Nyheter | 04/10/2008 15:38

Angela Brown försökte rädda sina barn i branden men fick betala med sitt liv.

En 13-åring pojke åtalas för mord på 31-åriga Angela Brown i Kilwinning i Ayrshire i Skottland. Det var på söndagsmorgonen som branden tog fart i kvinnans hem. Hon försökte då rädda sina barn men blev själv innebränd. Förutom 13-åringen har två 15-åriga pojkar åtalats för stöld i samband med händelsen.

De unga pojkarna har inte ännu uttalat hur de ställer sig till åtalspunkterna. De hålls kvar i polisens förvar efter rättsförhandlingarna.

Angela Brown lyckades få ut sin 3-åriga dotter, men när hon skulle rädda sina söner, 6 år och 12 år, brann hon inne. Brandmännen lyckades rädda hennes söner trots de svåra brännskadorna men Angela avled senare på sjukhuset Crosshouse Hospital i Kilmarnock.

Angela Brown uppges ha två äldre barn som befann sig hos vänner då branden bröt ut. Den yngsta dottern tas nu om hand av släktingar.

Skrivet av: