Torsdag 23 Sep
Stockholm

Make vägrar skiljas – hävdar att frun är psykiskt störd som lämnar honom

Maken vägrar acceptera skilsmässan.
Maken vägrar acceptera skilsmässan. Foto: JESSICA GOW / SCANPIX

64-årige Peter Sava vägrar acceptera sin fru Niki Savas begäran om skilsmässa. Anledningen? Han anser att hon måste vara psykiskt sjuk eftersom hon lämnar honom.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

LONDON. Niki och Peter Sava hade varit gifta i 34 år när hustrun berättade att hon ville skiljas. Sedan dess har det tidigare kärleksparet bråkat vilt i rättssalen. Niki vill ha sina skilsmässopapper underskrivna och godkända medan Peter gör allt i sin makt för att stoppa skilsmässan.

Maken menar att frun är alltför mentalt instabil för att fatta beslut om att skiljas. I rätten har han förklarat att hustrun tog beslutet under ett mentalt sammanbrott och att hon egentligen inte menade det. Niki Sava förklarar dock att hon är trött på makens anklagelser och att kravet på skilsmässa står fast.

– Han vägrar att acceptera att vi är skilda. Han förnekar allt och jag är medveten om att han kan vända allt jag säger emot mig, säger Niki Sava till Daily Mail.

Peter Sava tänker dock fortsätta sin kamp för deras äktenskap. I rätten kritiserade han Storbritanniens skilsmässolagar för att inte göra tillräckligt för att uppmuntra par att hålla ihop. Och han har även försökt få hustrun att gå med på en psykisk undersökning för att bevisa att det fortfarande finns liv i förhållandet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela