Munken slogs ihjäl i templet under fredagen.
1 av 2
Munken slogs ihjäl i templet under fredagen. - Foto: Kin Cheung/Scanpix
Medlemmarna ur templet samlades under lördagen i sorg.
2 av 2
Medlemmarna ur templet samlades under lördagen i sorg. - Foto: Trisnadi/Scanpix

Munk klubbade ihjäl religiös ledare

En munk står nu åtalad för ett brutalt mord i ett buddhistiskt tempel.


ALABAMA. Chaiwat Mileechate, 45, hittades mördad i Wat Buddahrakha templet i Grand Bay, Alabama, på fredagsmorgonen. Vern Phdsamay, 32, en munk från Laos som bodde i templet, har nu gripits för mordet.

Enligt polisen slogs Mileechate, som är från Thailand, till döds med ett trubbigt föremål även om det är oklart exakt vilken vapen som användes.

– Jag skulle säga att det är ovanligt och att det uppenbarligen finns en språkbarriär, men vi försöker komma till botten med vad som hänt, säger kommissarie Paul Burch, skriver Daily Mail.

Hade genomgått psykiatriskbehandling

Medlemmar i templet, där majoriteten är thailändska och laotiska invandrare, samlades under lördagen i sorg. Polisens utredare har hittat ett vittne som ska kunna förklara varför munken mördades. De letar i nuläget efter en laoisk tolk som kan översätta åt vittnet.

Enligt tempelmedlemmen Sasikant Noreross, hade Phdsamasay låst in sig på sitt rum i flera månader, och bara smitit ut när de andra munkarna ätit färdigt. Han ska tidigare ha genomgått en psykologisk behandling.

Den mördade Chaiwat Mileechate var betraktad som religiös ledare i templet och sa i en intervju med Al.com 2010, att han lär buddhister att meditera för att lugna sina sinnen.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.

Polens president stoppar dagen efter-piller

Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.

Polisen i Oskarshamn rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En personbil kolliderar med ett rådjur på E22 i höjd med Oskarshamn.", skriver polisen på sin hemsida.

Ica-chefens svar på kundernas hårda kritik mot nya varan: ”Våga prova”

1 timme sedan
Ica har fått hård kritik efter lanseringen av den nya "hushållsfärsen". Nu svarar matjätten på kundernas negativa kommentarer.