Polisen misstänker att knarkkarteller ligger bakom morden.
Polisen misstänker att knarkkarteller ligger bakom morden. - Foto: Jose Juan Torres/Ap

49 stympade kroppar hittade vid mexikansk motorväg

Mexikansk polis har hittat kroppsdelar från 49 personer vid en motorväg i norra mexiko.


Kroppsdelarna låg i svarta sopsäckar utanför staden Monterrey i delstaten Nuevo Leon. Mexikansk polis har ännu inte kunnat identifiera kropparna och man har heller inte kunnat fastställa hur många personer det rör sig om.

Enligt CNN är det minst 49 döda, varav 43 var män och sex kvinnor. Polisen misstänker att mexikanska drogkarteller ligger bakom de brutala morden. Kartellerna har tidigare lämnat döda kroppar på offentliga platser för att skrämma allmänheten.

I september hittades 35 mördade i staden Varacruz och i november hittades ytterligare 26 döda.

Tiotusentals människor har blivit mördade i Mexiko sedan 2006 då president Felipe Calderon startade ett krig mot knarkligorna.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Attacker mot flera kraftverk i Ukraina

Så begränsar du köp i barnens spelappar i påsk

I många av barnens populära spelappar kan man köpa saker i spelen. Till påsk är det också flera av dem som har tidsbegränsade erbjudanden. Det balanserar på gränsen till vad som är lagligt, enligt Sveriges konsumenter.

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

Ett förslag har presenteras: Snus med högre nikotinhalt än 12 milligram per gram bör förbjudas. Slås förslaget igenom kan snusvarianter av bland annat General, Kaliber och Velo förbjudas.

Misstänkt våldtäkt utomhus – man i 20-årsåldern anhållen

Natten till fredagen greps en man misstänkt för våldtäkt i Åre. Mannen, som är i 20-årsåldern, är nu anhållen av åklagare. Polisen har genomfört förhör med vittnen, den misstänkte och offret, som är en kvinna. Man har också fotodokumenterat den misstänkta brottsplatsen.

Morgonens nyheter 29 mars

Här kommer morgonens nyheter i korthet.

Tyskt pollen drar in över Sverige i påsk

Björken blommar inte än. Ändå kan den känslige åka på en pollensmäll under påsken. Förklaringen ligger i luftströmmen söderifrån.