Sändebudet Dan Shapiro sa också att man har försäkrat sig om att den "nödvändiga planeringen har gjorts".
1 av 4
Sändebudet Dan Shapiro sa också att man har försäkrat sig om att den "nödvändiga planeringen har gjorts". - Foto: Eric S. Powell/Ap
Barack Obama har tidigare sagt att det går att lösa problemet men att han inte utesluter ett militärt ingripandet.
2 av 4
Barack Obama har tidigare sagt att det går att lösa problemet men att han inte utesluter ett militärt ingripandet. - Foto: Alex Wong/Getty Images
Den 23 maj kommer de diplomatiska samtalen att återupptas. Då träffas flera stormakter i Bagdad för att lösa konflikten.
3 av 4
Den 23 maj kommer de diplomatiska samtalen att återupptas. Då träffas flera stormakter i Bagdad för att lösa konflikten. - Foto: Evan Vucci / AP / SCANPIX
Washingtons sändebud i Israe berättade nyligen att USA har en reservplan om kärnvapenplaner inte läggs på is.
4 av 4
Washingtons sändebud i Israe berättade nyligen att USA har en reservplan om kärnvapenplaner inte läggs på is. - Foto: Steve Helber/Ap/Scanpix

USA gör sig redo för attack mot Iran

Iran tillbakavisar spekulationerna om kärnvapenplaner - hävdar fortfarande att urananrikningen är till för medicinska isotoper och bränsle till kärnkraftsreaktorer.


Träffas i Bagdad

Om fem dagar den 23 maj kommer de diplomatiska samtalen att återupptas. Mötet kommer att hållas i Bagdad där Iran träffar USA, Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Ryssland och Kina.

IRAN. Om USA inte lyckas stoppa Irans kärnvapenplaner har man en färdig plan på hur man ska gå till attack mot landet.

Konflikten trappades upp ytterligare i och med att Washingtons sändebud i Israel berättade om reservplanen. Tidigare har USA:s president Barack Obama hävdat att det går att lösa konflikten men att han inte utesluter ett militärt ingripandet.

– Det vore att föredra att lösa det här diplomatiskt genom att sätta press, i stället för att använda militärt våld. Men det betyder inte att det inte finns utförliga alternativ. Inte bara tillgängliga, utan färdiga. Den nödvändiga planeringen har gjorts för att försäkra att de finns redo, sa Dan Shapiro, USA:s sändebud, till advokatsamfundet på tisdagen, enligt AP.

Sedan tidigare har även EU, FN och USA infört sanktioner mot Iran. Samtidigt har flera länder försökt övertala landet att gå med på att låta inspektörer från IAEA, det internationella atomenergiorganet, besöka kärnanläggningarna, rapporterar BBC.

Från Irans sida har man hela tiden tillbakavisat spekulationerna om kärnvapenambitioner med att urananrikningen är till för medicinska isotoper och bränsle till kärnkraftsreaktorer.

Tidigare har även Israel sagt att man kan komma att angripa Iran i förebyggande syfte om man inte slutar med urananrikningen.

/
/
/
/
/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Annonslyft – men motvind för dagspress och tv

KD vill ha en ny migrationspakt

Gränser och frihet. Det är de två ord som kommer att symbolisera Kristdemokraternas EU-valskampanj, meddelar partiledare Ebba Busch. KD vill också ha en migrationspakt 2.0.

JO utreder Kinberg Batras rekryteringar

Stockholms landshövding Anna Kinberg Batra (M) har hamnat i blåsväder över två rekryteringar på länsstyrelsen i Stockholm.

17-åring häktad efter mordet i Skärholmen

En 17-årig pojke häktas misstänkt för grovt skyddande av brottsling efter mordet i Skärholmen. Han förnekar brott, säger hans advokat Diyar Beddiro.

Polisen i Ljungby rapporterar om brand

"Larm om villabrand", skriver polisen på sin hemsida.

Galaxens mest massiva svarta hål har hittats

1 timme sedan
Astronomer har hittat galaxens hittills mest massiva svarta hål som bildats vid kollapsen av en stjärna, Gaia BH3. Hålet är 33 gånger mer massivt än solen.